kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Barack Obama, kızı Sasha ile.

ABD'de değişim, stilden başladı

Ayşe Ferhangil
07.11.2008
'Yapabiliriz' sloganlarının yerini 'Yaptık' aldı. .imdi ocak ayında görevi devralacak Amerika Ba.kanı Barack Obama'nın 'deği.im'i bekleniyor. Ama kendisinden, bir marka yaratan Obama, kalıpları yıkmaya stilinden ba.ladı..
44. Amerika Başkanı Barack Obama'nın karizmatik eşi Michelle ve kızları Malia ile Natasha'nın yanı başında yaptığı konuşmanın 'nakaratlarının' ezberlenmesinin ardından, gözler her zaman olduğu gibi Beyaz Saray'ın yeni sakinlerinin bu 'özel' gece için seçtikleri kıyafetlere takıldı. SABAH cuma günü Michelle Obama'nın Narciso Rodriguez imzalı kıyafetini ana sayfadan gördü ve modacıların elbiseyi yerden yere vurduğunun haberini yayımladı. Bu yorumları ben de okumuştum fakat 'Başarısız tercih', 'Kendin ol' gibi cümlelerle başlayan eleştirilere katıldığımı söyleyemeyeceğim. Bana kalırsa siyah saten zemin üzerine kullanılan ve volkanik patlamalardaki lavların akışını çağrıştıran kırmızı detaylar 'cesur, yepyeni, tutkulu ve asil' olarak tanımlanabilirdi. Tam da Michelle Obama'nın vermek istediği mesajlar değil mi bunlar? Michelle 'sıradan' bir seçim kampanyası gününde giydiği döpiyeslerden birini kullansaydı, kendisinin benzetildiği 'Jackie O. (Jackie Kennedy Onassis adının kısaltılması) stili'nin bir takipçisi olacaktı ki, Michelle gibi sofistike bir kadının bunu aşacağından, kimseyi taklit etmeyeceğinden adım gibi emindim. Aynı kocası gibi...

RAHATIM, GÖREVİMİN BAŞINDAYIM
Kendisi ve ailesi için kıyafet seçimlerini bizzat yapan Michelle'in gecede kullandığı kırmızı ve siyah renkler tüm aileye çok yakışmıştı. Özellikle de yakışıklı kocasına.
Barack Obama diğer başkanların aksine Amerikan Bayrağı'nın renkleri olan lacivert, beyaz ve kırmızıyı seçim kampanyası boyunca neredeyse hiç kullanmadı.
Bu renkler yerine açık mavi kravatlar takmayı tercih eden Başkan, kapak olduğu Men's Vogue'da en stil sahibi Amerikan Başkanı John F. Kennedy'nin tahtına aday gösterilmişti.
Kampanyasının ilk günlerinde Ermenegildo Zegna marka, iki düğmeli takım elbiseler kullanan Barack Obama bir İtalyan markasını öne çıkardığı için eleştirilmeye başlayınca ise 'değişim' başladı. Obama'nın eskisiyle 'birebir' aynı kesimli kıyafetlerini Amerika'nın en büyük takım elbise üreticisi Hart Schaffner Marx hazırlamaya başladı. Dediğim gibi Obama, Beyaz Saray'ın 'moda' kurallarını değiştirmeye kararlıydı. Bunun en somut göstergesi de spor görünüşte yaşandı. Amerikan politikacılarını haki pantolonlar, spor gömlekler, hatta Bill Clinton'ın imzası haline gelen boyuna bağlanan renkli kazaklarla görmeye alışmış halk, bu sefer karşılarında sürekli takım elbiseyle dolaşan bir Başkan adayı buldu. Fakat kasıntı ve zorlama bir görüşün aksine Obama, maskülen kesimli takım elbiselerini kravatsız kullanarak 'Ben rahatlarken bile görevimin başındayım' mesajı verdi.
Talk-show'cu Jay Leno'nun şovuna çıktığında da dolaştığı onlarca eyaletteki mitinglerde de yaka düğmesi açık gömleği ve kravatsız kullanılan takım elbisesi ile hem 'jilet' gibi hem de halktan biriydi. Obama milyonlara seslenirken ceketini çıkarıp rahatlamaktan çekinmedi, gömleğinin yakasını açtı, kollarını kıvırdı. Ve saat meraklılarının şapka çıkardığı iddiasız, ayakları yere basan, kaliteli saatini gösterdi: TAG-Heuer. Kendisinden, dünyadaki en büyük markaların önüne geçen bir marka yaratan Obama, kalıpları yıkmaya, 'değişim'e ailesinin ve Beyaz Saray'ın stilinden başladı. Umarım hayalini kurduğu her değişim bu kadar çabuk ve hızlı gerçekleşir.
Yaşasın yeni Başkan!
Haberin fotoğrafları