kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Kalamış'ta huzur ve eğlence bir arada...

07.11.2008
Sonbaharda Kalamı. bir ba.ka güzel oluyor. Yemye.il parkları ve Adalar manzarası, huzur arayanların imdadına yeti.irken, popüler kafe ve restoranları da eğlence pe.inde olanları ağırlıyor ..
İstanbul'un keşmekeş trafiğinden ve yorucu temposundan sıkıldıysanız ve huzur bulmak için kendinize yeni bir adres arıyorsanız, size tavsiyemiz Anadolu yakasının en güzel semti Kalamış'a gitmeniz. Yemyeşil parkları, muhteşem adalar manzarası ve yürüyüş parkurlarıyla Kalamış, insana İstanbul'da olduğunu unutturuyor. Nasıl unutturmasın, şehrin başka hangi yerinde bu kadar yeşil alan ve eşsiz deniz manzarası bir arada ki! Bir de bunlara nezih bir ziyaretçi kitlesi, lezzetli yemekler ve sevimli çay bahçeleri eklenince değmeyin Kalamış'ın keyfine...
Anadolu yakasında oturanlar için ideal bir kaçış adresi olan Kalamış'ta büyük-küçük herkes için yapacak bir şeyler var. Fenerbahçe Parkı'ndaki çay bahçeleriyle başlayıp, marinanın karşısındaki eğlence mekânlarına dek devam eden Kalamış-Fenerbahçe sahilinin iki önemli noktası var: Bunlardan biri İstanbul'un en büyük marinası olan Setur, diğeri de Fenerbahçe...

SONBAHARDA PARK BİR BAŞKA
'Huzur'un ne demek olduğunu Fenerbahçe Parkı'nda anlıyorsunuz. Park, özellikle bu zamanlarda, yani sonbaharda bir başka güzel oluyor. Sararmaya başlayan yaprakların rengi, masmavi denizle bütünleşiyor ve resimlere konu olacak muhteşem bir manzara ortaya çıkıyor. Parkın bu denli temiz ve güzel olmasında Turing'in ve Çelik Gülersoy'un payı büyük. Yürüme parkurlarından spor aktivite alanlarına kadar her ayrıntı düşünülmüş. Banklarda genelde ya kitabını-gazetesini okuyan ya evinden getirdiği termosundan sıcak çayını yudumlayan ya da sevgilisiyle el ele oturup manzaranın keyfini çıkaranlara rastlıyorsunuz.
Ama, "Yok ben kahvaltı ederken biraz rahatlık isterim, servis ve hizmet beklerim," diyorsanız parkın içinde, Turing tarafından işletilen kafeleri tercih edebilirsiniz. Bu kafeler arasında hiç kuşkusuz en güzeli, bembeyaz dekorasyonu, yüksek tavanları ile Romantika. Çetin Altan'dan Levent Üzümcü'ye sanat dünyasından da birçok kişinin müdavimi olduğu Romantika'da açık büfe kahvaltı hafta sonları 13.00'e kadar devam ediyor.
Çam ağaçlarıyla kaplı parkta, Romantika dışında beş farklı kafe var. Romantika'nın hemen yanındaki Teras Cafe, parkın hemen girişindeki Yeşil Cafe, orta bölümdeki Ağaçaltı Cafe, yine girişteki Setüstü Cafe ve parkın en ucundaki Sahil Cafe. Tüm bu kafelerde fiyatlar aynı.
Limonata 6 YTL, başka hiçbir yerde yiyemeyeceğiniz peynirli mısır ekmeği ise 4 YTL.
Fenerbahçe sahilinden Kalamış'a doğru yürürken irili ufaklı birçok kafe göze çarpıyor. Bu kafelerdeki yaş ortalaması Fenerbahçe Parkı'ndakilere oranla daha genç. Menemeniyle dikkat çeken Tesadüf Cafe ve her pazar 17.50 YTL'ye açık büfe kahvaltı veren Cafe Bahçe buradaki en popüler mekânlar. Gloria Jean's Coffees'nin de burada iki katlı bir şubesi var.
Rahat koltuklu bahçesi akşam üzerleri hep dolu oluyor. Nargile içmek isteyenlerin rağbet ettiği Burj da Fenerbahçe'nin gözde adreslerinden...

MASADA MANGAL
Kalamış sahilinde 'geleneksel' yemek şöleni arayanlar için de seçenekler var. Etiler'de de bir şubesi olan Güveççi Abdullah'ta kuru fasulye pilav yiyebilirisiniz. Güveç kaplarda sunulan yemekler her ne kadar 'yöresel' mutfağımızın güzelliklerini hatırlatsa da, gelen hesap sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Lezzetli kebap yemek için Belvü doğru adres olacaktır. Üstelik burada masaya gelen mangallar sayesinde yemekler hiç soğumuyor. Mangalda pişen etlerin kömürü bir bakır kaba dökülüyor, üzerine bakır tepsi konuyor ve etlerde onun içine konarak masaya geliyor. Etli söğürme ve fıstıklı kebap muhteşem, ama ben yine de sıcak dondurma için yer bırakın derim.
Haberin fotoğrafları