kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Köln kentinde cami karşıtı protesto ilgi görmedi

Giriş Saati : 08.11.2008 15:39
Güncelleme : 08.11.2008 21:04
Yeni Haber
Almanya'nın Köln kentinde yapılacak Merkez Camisine karşı aşırı sağcı ''Pro Köln'' grubunun düzenlediği protesto gösterisi ilgi görmedi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) merkez binasının karşısında toplanan yaklaşık 20 kişilik ''Pro Köln'' sempatizanı, ''İslamlaşmaya hayır'' yazılı pankart açtı ve cami yapımına karşı bildiri okudu.

Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan gösteriye az sayıda kişinin katılması ''Pro Köln'' üyeleri arasında hayalkırıklığı yarattı.

Bazı sendikalar ve solcu gruplar tarafından ''Pro Köln''e karşı düzenlenen diğer bir gösteriye ise yaklaşık 150 kişi katılarak ''Naziler dışarı'' şeklinde slogan attı.

Bu arada, DİTİB tarafından Köln'de yaptırılacak olan Merkez Camisi için Köln büyükşehir belediyesinden inşaat izni alındı.

Belediyeden ruhsatı alan DİTİB Genel Müdür Vekili Mehmet Yıldırım, yapılacak caminin herkesin camisi olacağını belirterek, ''Çok sevinçliyiz. Almanya'da yaşayan herkese hayırlı olsun'' dedi.

Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri ve DİTİB Genel Başkanı Sadi Arslan da ''Bu, cami projemiz için özel ve sevindirici bir gündür. Yapı izniyle birlikte planlama dönemi de artık kesin olarak sona ermiştir. Taşınma süreci bittikten sonra eski binanın yıkım işlemine en kısa zamanda başlayacağız. Yıkım ve hafriyat işleri için gereken anlaşma da sağlanmıştır. Yıkım çalışmalarıyla birlikte 2010 yılının sonuna kadar bitirmeyi düşündüğümüz caminin inşaatına da başlamış bulunacağız'' diye konuştu.

AA