kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Bir derginin 18 yılı..

TİYATRO.. Tiyatro..
Böyle bir derginin olduğundan kaçınızın haberi var?.. Oysa var.. 18 yıldır var.. 18 tiyatrosu olmayan İstanbul'da 18 yıldır çıkan bir Tiyatro dergisi var..
Mustafa Demirkanlı, Genel Yayın Müdürü "Nasıl başardığımı soruyorlar" dedi..
"18 yıldır, her sayıyı elime alırken, acaba gelecek sayıyı basabilecek miyim diye düşüne düşüne çıkardım" dedi, yaptığı o sımsıcak konuşmasında..
Kenterler'in sahnesinde Tiyatro Tiyatro'nun 2008 Ödülleri on dalda dağıtılırken, gece de sıcaktı..
Demet Tuncer'in müzikaller arasındaki dolaşması, aradaki gereksiz Ajda şarkılarına rağmen şirin bir açılış oldu.
Ordu'da 44 yıldır Tiyatro varmış.. Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu.. Onu öğrendik, Teşekkür Plaketi'ni veren Üstün Akmen'den. İnşallah gideriz birgün ve bu tiyatroyu da yerinde izleriz..
Tiyatro Tiyatro'nun Oyun Müziği Ödülü'nü Çiğdem Erken, Kostüm Ödülü'nü Canan Göknil aldılar. Işık Ödülü'nü Yakup Çartık ve Yüksel Aymaz, Dekor Ödülü'nü Ali Cem Köroğlu ve Barış Dinçel paylaştılar.
Çevirmen Ödülü Şükran Yücel'e (Picasso), Yazar Ödülü Yiğit Sertdemir'e (444) gitti.
Sonra asıl merak edilen büyük ödüller başladı.. Yılın Erkek Oyuncusu Sezai Altekin oldu, Picasso ile.. Kadın oyuncusu ise Ayça Bingöl .. O da Picasso.. Bu iki dalda, hele de kadınlarda rekabet geçen yıl çok büyüktü oysa.. Çok büyük oyunculuklar izlemiştik.. Selçuk Yöntem, M. Ali Kaptanlar, Tilbe Saran, Vahide Gördüm başta.. Bu iki dalda özellikle jüri üyesi olmak istemezdim açıkçası.. Ama geçen yılın Ödül Koleksiyoncuları Sezai'yle Ayça'yı çılgınca alkışladım..
Bence geçen yılın en iyi oyunu, almadık ödül bırakmayan Picasso'nun yönetmeni, bu büyük başarının asıl sahibi Arif Akkaya, inanmazsınız gene ödül alamadı. Hatta aday bile olamadı, hayret.. Yılın Yönetmeni Ödülü bir başka harika oyuna, harika sahnelemeye gitti. Şeylerin Şekli'ni yöneten Mehmet Ergen'e..
Yılın yapımında nefesimi kestim..
Hemen her dalda ödül alan, ya da aday olan Picasso çıkacaktı herhalde..
Şaşkınlık ve hayal kırıklığı son anda vurdu beni.. Bana sorarsanız, geceye de gölge düştü..
Tiyatrosuz tiyatro.. 1960'ların artık çok demode, kara dekorda kara kostümlerle, merasim yürüyüşü hareketleriyle şiir okuyan Sivas 93, Genco Erkal'ın Afife Ödülleri'nin ardından kopardığı kıyametin ödülünü aldı. O kıyametin etkisinde kaldığı açıkça belli jüri, oyunu Sivas 93 adlı müsamereye vermiş, bunca gerçek, bunca buram buram "Tiyatro" varken..
Yazık oldu bana sorarsanız.. Geceye de, ödüle de..
Geceyi Gülay Şele Pr şirketi organize etmiş.. Fonex Kozmetik de sponsor olmuş..
Her ikisini de yürekten kutluyorum.. Tiyatronun sanatın bu desteğe şiddetle ihtiyacı var..