kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

SABAH 100 şanslı ismi Avrupa'ya gönderdi...

Recai KÖMÜR SABAH
02.11.2008
SABAH'ın kampanyasıyla hem İngilizce öğrenip hem Avrupa'yı gezecek 100 şanslı kişi, 2 haftalık kültür turuna 1 Kasım'da başladı..
SABAH gazetesinin, 20 Haziran-21 Ağustos arasında 4 dönem olarak başlattığı "Sabah'la Haydi Avrupa'ya" kampanyası kapsamında, 59 kupon biriktiren binlerce okurdan 100'ü noter huzurunda yapılan çekilişle belirlendi. 100 şanslı okur, geçtiğimiz cumartesi Yunanistan, İtalya ve Fransa'yı kapsayan 2 haftalık kültür turuna çıktı. İstanbul Çağlayan'daki Varan Tesisleri'nde bir araya gelen şanslı okurları SABAH temsilcileri karşıladı. İki hafta boyunca kendilerine İngilizce dil pratiğinin verileceği kitap setleri dağıtılan okurlar, saat 23.00'de İstanbul'dan Paris'e hareket etti.

ÇİFT KATLI ÖZEL OTOBÜS
İngilizce eğitim ve kültür turu için iki adet çift katlı dersane donanımlı otobüs hazırlandı. İngiliz öğretmenler eşliğinde başlayan gezide Yunanistan'da Atina, Kavala ve Selanik, İtalya'da Roma, Milano, Floransa, Como gölü, Venedik ve Napoli, Fransa'da Nice ve Paris'te tarihi ve kültürel ören yerleri gezilecek. Gezi boyunca 60 saat İngilizce dersi, eğitim masrafları, gidiş-dönüş 3 ve 4 yıldızlı otellerde konaklama, sabah-öğle-akşam yemekleri, ören yerleri giriş masrafları SABAH tarafından karşılanacak. Yolculuk öncesinde Avrupa turu kazanan talihlilerin mutluluğu yüzlerinden okunuyordu.Geziye katılma şansını yakalayan en genç isim olan Marmara Üniversitesi'nde gazetecilik okuyan Murat Ekinay (18) dulgularını, "Gideceğim yerlerde tarihi mekanları gezerken İngilizcemi de geliştireceğim" diye özetledi

KÜÇÜK KUZENİ İÇİN BAŞVURDU
İstanbul'da dericilik yapan 31 yaşındaki Sinem Çavuşoğlu ise, kuponları küçük kuzeni adına birikti rdiğini ancak kuzeni 18 yaşından küçük olduğu için başvuruya kendi adını yazdığını anlatarak, "Çok mutluyum" dedi. Turun İngilizce eğitimini üstlenen İngilizler Joe Oliphant ve Kees Garman'a göre kültür turuyla İngilizce öğrenmek, kendi deyimleriyle "fantastik." Türkiye'de 4 yıldır yaşayan ve İngilizce üzerine kitapları bulunan Garman, gezinin pratik yapmak için iyi bir fırsat olduğunu belirtti.
Haberin fotoğrafları