kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Saddam'ın cesedi tam 6 kez bıçaklanmış

Giriş Saati : 01.11.2008 13:53
Güncelleme : 01.11.2008 23:01
Yeni Haber
Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in cesedinin, idama edildikten sonra tam 6 kez bıçaklandığı iddia edildi. Saddam'ın defnedilmesine yardım eden kişilerden olan ve mezarının başında nöbet bekleyen bir koruma, İngiliz The Times gazetesine yaptığı açıklamada devrik liderin idam edildikten sonra 6 kez bıçaklanmış olduğunu söyledi.

Ancak Saddam'ın kabilesi bu iddiaları reddetti. Irak hükümeti de 30 Aralık 2006'da idam edilen Saddam'ın cesedine kötü muamelede bulunulduğu iddialarını reddetmişti.

Saddam Hüseyin, başkent Bağdat'ın kuzeyinde çocukluğunu geçirdiği küçük bir köy olan Avca'ya gömülmüştü. Saddam'ın burada bulunan mezarını koruyan ekibin şefi olan 45 aşındaki Talal Misrab, gazeteye verdiği demecinde devrik liderin vücudunda 6 bıçak yarası bulunduğunu söyledi. Bu bıçak yaralarının dördünün Saddam'ın vücudunun ön tarafında, ikisinin ise arka tarafında olduğunu belirten Misrab, aynı zamanda devrik liderin yüzünde de yaralar olduğunu kaydetti.

Talal Misrab, sabah erken saatlerde gömülen Saddam'ın vücudundaki bu yaraları kendisinden başka yaklaşık 300 kişinin daha gördüğünü dile getirdi.

ABD'nin Irak'ı işgalinin ardından 13 Aralık 2003'te yakalanan Saddam Hüseyin, Irak'ta kurulan mahkeme tarafından 5 Kasım 2006'da "insanlığa karşı işlediği suçlardan" dolayı idama mahkum edilmişti. Saddam, kurşuna dizilerek infaz edilmek istediğini söylemesine rağmen bu talebi reddedilmiş 30 Aralık 2006 sabahı TSİ 05:00'da asılarak idam edilmişti. İdam cezasının gerçekleştirilmesi Irak resmi kurumlarınca görüntülenmiş ve bu görüntüler tüm dünyada yankı uyandırmıştı.

CİHAN