kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Kasım 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Golf oynamak için Türkiye'yi tercih ediyorlar

Giriş Saati : 01.11.2008 12:35
Güncelleme : 01.11.2008 23:01
Yeni Haber
Golf oynamak amacıyla Türkiye'yi tercih eden İsveçli sayısında önemli bir artış olduğu bildirildi. Bütün dünyayı etkisine alan ve İsveç'te de etkileri büyük ölçüde hissedilen ekonomik krize rağmen, Türkiye'ye turist olarak gelen İsveçlilerin sayısında bu yıl yüzde 20 oranında artış oldu. Rezervasyonların iptal edilmediğini kaydeden yetkililer, İsveçlilerin son yıllarda Türkiye'yi golf oynamak amacıyla tercih ettiğini belirtti.

Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Aybala Dağaşan, önceki yıllarda Türkiye'de meydana gelen herhangi bir terör olayında ya da ekonomik krizde rezervasyon iptalleri olduğunu hatırlatarak, "Bu yıl İsveç'ten Türkiye'ye gidecek turistler arasında rezervasyon iptali yaşamadık.

Terör olaylarına ve ekonomik krize rağmen Türkiye'ye giden turist sayısında geçen yıla göre bu yıl yüzde 20 oranında artış var. Bu yıl, yani 2008 ocak-ekim aralığı döneminde Türkiye'yi 340 bin 422 İsveçli turist ziyaret etti.

Geçen yıl aynı dönemde Türkiye'ye giden turist sayısı 284 bin 78'de kalmıştı" diye konuştu.

İsveçlilerin Türkiye'yi deniz turizmi açısından tercih ettiklerini ifade eden Dağaşan, İsveçlilerin son yıllarda İstanbul ve İzmir'i de ziyaret listelerine eklediklerini bildirdi. Dağaşan, ayrıca İsveçlilerin son yıllarda golf oynamak amacıyla Türkiye'yi seçtiklerini kaydederek, "Golf oynamak amacıyla Türkiye'ye giden İsveçli sayısında son yıllarda dikkat çeken bir artış var. Antalya Belek'te golf oynamak için 120 bin İsveçli bu yıl içinde Türkiye'ye gitti" dedi.