kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

100 bin genç tekrar üniversiteye dönecek

ANKARA
28.10.2008
Cumhurbaşkanı Gül öğrenci affı yasasını onayladı. 7 Haziran 1995 tarihinden itibaren ilişiği kesilenler aftan yararlanabilecek..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül öğrenci affını onayladı. 7 Haziran 1995'ten itibaren her ne sebeple olursa olsun üniversite ile ilişiği kesilenler, 1980'den bu yana çıkarılmış aflardan yararlanmayanlar yeniden üniversiteli olabilecek. Aftan yararlanmak isteyenler kanun yayınlandıktan sonra iki ay içinde ilgili yükseköğretim kurumuna başvuracak. Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte askerliğini yapanlar terhis olduktan l; cezaevinde olanlar ise bu halleri sona erdikten sonra 2 ay içinde bu haktan yararlanabilecek. Askere alınmaları gerekenler ise kanunda belirtilen hakları kullanmaları halinde tecilli veya tehirli sayılacak. İki yıllık ve dört yıllık fakülteler ile yüksek lisans için aftan yararlanacaklara devam şartını yerine getirmedikleri dersler için devam hakkı, başarısız dersleri için de sınav hakkı tanınıyor. Aftan, TSK'ya bağlı eğitim kurumlarında polis akademisi ve bağlı yükseköğretim kurumlarından atılanlar dahil 100 bine yakın öğrencinin yararlanması bekleniyor.

30 GÜNLÜK SÜRE
Lisansüstü öğrenimlerini tamamlayamadıkları için yükseköğretim kurumlarındaki görevlerine son verilenler, kendilerine tanınan haklardan yararlanarak, öğrenimlerini verilen sürede tamamlamaları kaydıyla, mezuniyetlerinin ardından 30 gün içinde YÖK'e başvuracak. Başvurunun ardından 2 ay içinde adına öğrenim gördükleri yükseköğretim kurumuna veya YÖK'ün uygun göreceği başka bir yükseköğretim kurumuna araştırma görevlisi olarak atanacak.