kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Cumhuriyet'in 85. yılı birçok ilde çoşkuyla kutlanıyor

Giriş Saati : 29.10.2008 14:06
Güncelleme : 29.10.2008 22:43
Yeni Haber
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 85. yıl dönümü birçok ilde çoşkuyla kutlandı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı tören alanlarında, olası terör eylemine karşı sinyal bozucu ve kesici jammerler getirildi.

ÇANAKKALE

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 85. yıldönümü 253 bin şehidin verildiği Çanakkale'de coşku içinde kutlandı. Törene izlemek için sivil kıyafetleri ile tribünleri dolduran 116. Er Eğitim Alayı'ndan bin 500'e yakın Mehmetçiğin "Her Türk asker doğar ve "Akan kan bayrak için" şeklindeki sloganları büyük akış aldı. 18 Mart Stadyumu'ndaki törenler Vali Orhan Kırlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tümamiral Serdar Dülger ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın vatandaşların bayramımı kutlaması ile başladı.

Yapılan konuşmaların ardından şiirler okundu ve folklor gösterileri yapıldı. Tören resmi geçit ile sona erdi. Öte yandan 116 Er Eğitim Alayı'ndan törenleri izlemek için sivil kıyafetleri ile gelen bin 500'e yakın Mehmetçik, "Her Türk asker doğar", "Akan kan bayrak için" ve "Her şey vatan için" şeklindeki sloganlar attı. Muharip Gaziler Derneği'ne bağlı gazilerin tören alanına gelişleri halkı gururlandırdı. Bin 500'e yakın Mehmetçiğin "Türkiye sizinle gurur duyuyor" sloganları altında tören alanına gelen gazilerin bir kısmı gözyaşlarına hakim olamadı.

BANDIRMA

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde coşkuyla kutlandı. Bandırma'da törenler sabah saatlerinde Kaymakam Salih Keser'in Kaymakamlık binasında kutlamalarıyla kabul etmesiyle başladı. Cumhuriyet Caddesi'ndeki törende Kaymakam Salih Keser, 6. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ayhan Gümüş ve Belediye Başkanı Recep Eraydın, halkın bayramını kutladı.

Törende öğrenciler şiir okudu. Cumhuriyet'i Anma Kros Yarışması'nda ve okullarda düzenlenen diğer yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol mensupları tarafından verildi. Törenin son bölümünde ise askeri birlikler ve okullar tören geçişi yaptılar. Töreni izleyen vatandaşlar, askeri birlikler ve gazilerin geçişini büyük coşkuyla alkışladılar.

ANTALYA

Cumhuriyet'in 85. yıldönümü kutlamaları Antalya'da coşkuyla kutlandı. Valilikteki resmi bayramlaşmanın ardından kutlama töreni Cumhuriyet caddesinde yapıldı.

Askeri bando eşliğinde tören geçişi başladı. Resmi geçide şehit ve gazi dernekleri, sivil toplum kuruluşları, okullar, kamu kurum ve kuruluşları ile güvenlik güçleri katıldı.
Antalyalılar bu yıl ki Cumhuriyet Bayramı törenine yoğun ilgi gösterdi. Törenin yapıldığı Cumhuriyet caddesi ve cumhuriyet meydanı Antalyalıların akınına uğradı. Selekler Çarşısı önünden başlayan insan seli Kalekapısı'na kadar uzandı. Cumhuriyet Bayramı töreni resmi geçidin ardından sona erdi.

YALOVA

Cumhuriyeti'n 85. yıl dönümü, Yalova, Manisa, Denizli ve Erzincan'da törenlerle kutlandı. Yalova Atatürk Stadı'ndaki törende, Vali Yusuf Erbay, Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu ve Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Şükrü Korlu, tören arabası üzerinden Yalovalıların bayramını kutladı.

Şiirlerin okunması ve halk oyunu gösterilerinin ardından askerlerin ve öğrencilerin tören yürüyüşüyle stadyumdaki program sona erdi. Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı Deniz Astsubay Yüksekokulu öğrencileri de törenin ardından, Şehit Ömer Faydalı Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında vatandaşlar, askerleri alkışlayarak sevgi gösterisinde bulundular.

MANİSA

Cumhuriyetin 85. kuruluş yıl dönümü, Manisa'da ve ilçelerinde de coşkuyla kutlandı. Manisa Valisi Celalettin Güvenç'in makamında tebrikleri kabulüyle başlayan kutlamalar, daha sonra Hükümet Konağı önünde halkın da yoğun katılımıyla sürdü. Buradaki törende Vali Celalettin Güvenç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu ve Belediye Başkanı Bülent Kar, törene katılan askeri birlikler ve öğrenciler ile halkın bayramını kutladı.

Cumhuriyet koşusu, açık satranç, tenis ve bilardo turnuvalarında dereceye girenlere ödüllerinin de verildiği tören, askeri birliklerin yanı sıra 7 ayrı okulun Cumhuriyet konulu kompozisyon canlandırmaları yaptığı tören geçişi ile sona erdi. Manisa'nın Gördes, Akhisar, Salihli, Soma ve Selendi ilçelerinde de törenler düzenlendi.

DENİZLİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Denizli'de, Valilik önünde düzenlenen törenle kutlandı. Törene Vali Yavuz Erkmen, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ergüder Toptaş, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Mithat Ekici ve Ali Rıza Ertemur, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Çardakcı, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, askeri ve sivil erkan ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Vali Erkmen, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Toptaş ve Denizli Belediye Başkanı Zeybekci, askeri araç üzerinden vatandaşların bayramını kutladı.

Törende, ilköğretim okulu öğrencileri şiirler okudu, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün okullar arası düzenlediği kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarıyla atletizm, satranç, voleybol, basketbol turnuvalarında dereceye girenlere ödül ve madalyaları verildi. Pamukkale Üniversitesi halk oyunları ekibi bir gösteri sundu. Kutlamalar, askeri birliklerin geçit resmiyle son buldu.

ERZİNCAN

Erzincan'da, Ordu Caddesi'nde düzenlenen törene, Vali Ali Güngör, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, askerler ve vatandaşlar katıldı. Emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemi alarak, zaman zaman şüpheli gördükleri kişiler üzerinde arama yaptığı tören, resmi geçitle son buldu.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da, Valilik önünde düzenlenen kutlamalarda, Vali Hüseyin Avni Mutlu, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu ve Diyarbakır Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç vatandaşların bayramını kutladı.

Öğrencilerin şiir okumalarının ardından yapılan geçit töreniyle kutlamalar sona erdi. Kutlama sırasında F-16 savaş uçakları da gösteri alanının üzerinde uçuş yaptı.

ADANA

Adana'daki törenler İstasyon Meydanı'nda yapıldı. Törenlere, Vali İlhan Atış, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın halkı selamlamasıyla başlandı.

Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Tören, geçit resmiyle sona erdi. Törene AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel, DSP Adana Milletvekili Mustafa Vural ve çok sayıda vatandaş katıldı.

RİZE

Rize'de, Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalara Vali Kasım Esen, AK Parti Rize Milletvekili Lütfü Çırakoğlu, İl Garnizon Komutanı Albay Erol Çelik, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Özkorul, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Öğrenciler tarafından hazırlanan gösterilerin sunulduğu törende daha sonra yıl içerisinde çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Halk Oyunları ekibi gösteri sundu. Gençlik spor İl Müdürlüğüne bağlı dağcılar da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Şeyh Cami minaresine Türk bayrağı astı. Kutlamalar geçit töreni ile tamamlandı.

EDİRNE

Edirne'deki tören, Vali Mustafa Büyük, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Paşa Özen ve Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin, Edirne Valiliğinde tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Daha sonra Talatpaşa Caddesi'ndeki alanda devam eden törende, Vali Büyük, Tuğgeneral Özen ve Başkan Sedefçi, tören aracından halkı selamladı.

Daha sonra resim, şiir, kompozisyon ve spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve geçit töreniyle sona erdi.

DÜZCE

Düzce 18 Temmuz Şehir Stadı'nda düzenlenen tören, Vali Bülent Kılınç, Garnizon Komutanı Albay Sabahattin Toprak ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutlamalarıyla başladı.

Törende, Cumhuriyet Kupası, okullar arası kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren okulların yetkilileri ile öğrencilere ödülleri Vali Kılınç, Albay Toprak ve Başkan Keleş tarafından verildi. Tören, öğrenciler, askeri birlik, okullar ve çeşitli kurumların yaptığı tören geçişiyle son buldu.

KÜTAHYA

Kütahya'da Zafer Meydanı'ndaki törenler, Vali Şükrü Kocatepe, İl Garnizon ve Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu ile Belediye Başkanı Mustafa İça'nın tören aracından vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.

Daha sonra Bahattin Çini İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibince gösteri sunularak, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler
okundu. Tören, öğrenci, asker, izci grupları ile çeşitli kurum ve kuruluşların araçlarından oluşan kortejin resmi geçidinin ardından sona erdi.

SİVAS

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, bütün yuttta olduğu gibi Sivas'ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Daha sonra okullar arası spor ve edebiyat alanlarında yapılan yarışmada dereceye girenlere Vali Veysel Dalmaz ödüllerini verdi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri, asker, öğrenci ve kuruluşların geçiş töreniyle sona erdi.

KONYA

Cumhuriyet Bayramı Konya'da da coşkuyla kutlandı. Cumhuriyeti'in ilanının 85'inci yıl dönümünde tüm cadde ve sokaklar bayraklarla süslendi.

Bu yıl Cumhuriyet Bayramı törenleri stadyum yerine Ferit Paşa Caddesi'nde yapıldı. Törene küçük büyük her yaştan vatandaş katıldı.

Askerlerin geçişi sırasında bazı vatandaşlar göz yaşlarını tutamazken, bazı vatandaşlarda ellerindeki bayraklarla sevgi gösterisinde bulundu. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları resmi araçlarda geçiş yaptı.

KOCAELİ

Kocaeli'de de Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 85'nci yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Daha önce İzmit Çocuk Parkı'nda yapılan törenler, şehir içi trafiği kilitlediği için ilk defa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Rafet Karacan Bulvarı'nda yapıldı.

VAN

Cumhuriyet'in kuruluşunun 85'inci kuruluş yıldönümü Van'da da coşkuyla kutlandı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kutlamalarda birlik ve beraberlik mesajları verildi. Sokak ve caddeler bayraklarla donatıldı.

Cumhuriyet Bayramı sebebiyle düzenlenen şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödüleri verildi. Törenler sırasında askeri helikopterler alçaktan uçuş yaparken, askeri birliklerin tören geçişleri sırasında da Van Belediyesi görevlileri tarafından komfeti atıldı. Tören geçişinin ardından Van Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Burhan Yenigün ve Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yurdaer Olcan günün anısına gazilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

ARDAHAN

Cumhuriyetin 85'inci kuruluş yıldönümü Ardahan'da 75. Yıl Stadyumu'nda kutlandı. Her yıl Cumhuriyet Bayramı'nı karla karşılayan Ardahan'da bu sefer güzel ve sıcak bir hava hakimdi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören şiir, halk oyunları ve yarışmalarda derecelere giren öğrencilere ödül vermesiyle devam etti.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında 4'üncü sınıf öğrencisi Rüveyda Gül şiir okurken duygulanarak hıçkırıklara boğuldu. Şiirini bitirdikten sonra da ağlamasını sürdüren öğrenciyi öğretmenleri sakinleştirmeye çalıştı.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 85'inci yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Kahramanmaraş'ta da coşkuyla kutlandı. 12 Şubat Stadyumu'nda düzenlenen törene idari ve askeri erkânın yanı sıra vatandaşlar da katıldı.

Stattaki tören halk oyunları ekibinin gösterisi ve tören geçişinin ardından sona erdi.

ERZURUM

Erzurum'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Hastaneler Caddesi'ndeki kutlamalarda olası bir eyleme karşı protokol tribünü yanına sinyal kesici jammer cihazı konuldu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 85. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Hastaneler Caddesi'nde tören düzenlendi. Erzurumlular'ın büyük ilgi gösterdiği kutlamalarda törenin yapıldığı cadde vatandaşlarla doldu. Asker elbisesi giyen çocuklar ellerindeki bayraklarla tören alanını renklendirdi. Tören; Erzurum Valisi Sami Bulut, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç'ın halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

Öğrencilerin şiir okuduğu törende halk oyunları ekibi de bir gösterdi sundu. Ardından 9. Kolordu Komutanlığı'na bağlı askeri birlikler ve araçların yanısıra, Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri, değişik okulların ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri ile büyükşehir belediyesine ait araçlar geçit yaptı. Bu arada gazilerin geçişi sırasında portokolde bulunanlar ayağa kalktı.

Törenden sonra Havuzbaşı'nda Kolordu Komutanlığı'na bağlı bando mızıka takımı halk konseri verdi.

MERSİN

Türkiye Cumhuriyeti'nin 85. kuruluş yıl dönümü Mersin'de coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet alanında düzenlenen tören Vali Hüseyin Aksoy, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın halkı selamlaması ile başladı.

Tören resmi geçit töreninin ardından son buldu. Törene Vali Hüseyin Aksoy, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin milletvekilleri İsa Gök, Mehmet Şandır, Vahap Seçer, alt birim belediye başkanları, mülki ve askeri ile vatandaşlar katıldı.

SAMSUN

Cumhuriyet'in 85. yıl dönümü Samsun'da coşkuyla kutlandı. Büyükşehir Belediyesi Sahil Yolu Fuar Alanı'nda gerçekleşen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Samsunlular büyük ilgi gösterdi.

Cumhuriyet Bayramı töreni, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın tören birliklerinin ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Şehitler adına 1 dakika saygı duruşunda bulunan protokol mensupları ile vatandaşlar, daha sonra yüksek sesle İstiklal Marşı'nı okudu.

Vali Güzeloğlu'nun Cumhuriyet Bayramı konuşmasının ardından Samsun Kız Meslek Lisesi Halk Oyunları ekibi, Samsun yöresi halk oyunları gösterisini sundu. Daha sonra da 3 kilometrelik tören geçişi yapıldı. Sahil yolunu dolduran vatandaşlar, asker, polis ve gazilerin geçişini alkışlarla süsledi. AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Akan, Anayasaya Komisyonu Başkanı Ahmet Akyüz, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Kurmay Albay İlyas Koçak ile çok sayıda bürokratın da hazır bulunduğu kutlamalar, tören geçişiyle sona erdi.

AFYONKARAHİSAR

Cumhuriyet'in 85. kuruluş yıldönümü Afyonkarahisar'da coşkulu bir şekilde kutlandı. Vali Haluk İmga, makamında tebriklerini kabul etti. Ardından Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden törende Vali İmga, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İzzet Ocak ve Belediye Başkanı Abdullah Kaptan'ın halkın bayramını kutladı.

Törende öğrenciler tarafından Cumhuriyetle ilgili şiirler okundu. Anafartalar Anadolu Lisesi öğrenci korosu 10. Yıl Marşı ile Gençlik Marşı'nı söyledi. Milli Eğitim Müdürlüğü halk oyunları ekiplerinin gösterilerinden sonra 'Cumhuriyet' konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlamalar, tören geçişiyle sona erdi.

İZMİR

Türkiye Cumhuriyeti'nin 85. kuruluş yıl dönümü, İzmir'de törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenlerde, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tören aracına binerek, vatandaşların bayramını kutladı.

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel ve İzmir milletvekillerinin de protokolde yer aldığı törene, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Törende, Ege Üniversitesi Türk Halk Dansları Topluluğu ekibi zeybek gösterisi sundu. Öğrencilerin şiirler okuduğu kutlamalarda, tören geçişi yapıldı. Askerlerin geçişi sırasında karanfil atan vatandaşlar sık sık ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' sloganı attı.

SAKARYA

Cumhuriyetin 85. yıl dönümü Sakarya'da da düzenlenen törenlerle kutlanıyor. Sakarya Atatürk Bulvarı'nda düzenlenen tören, Vali Hüseyin Atak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran'ın, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı. Kutlamalar, geçit töreniyle sona erdi.

TRABZON

Trabzon Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, Vali Nuri Okutan, Garnizon Komutanı Vekili Albay Yüksel Sönmez ve Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nun, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutlamalarıyla başladı.

Tören, bayram dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi, askeri birlikler, öğrenciler ile kamu kuruluşlarının resmi geçidiyle sona erdi.

TOKAT

Tokat Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Vali Recai Akyel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bulut Ömer Mimiroğlu ve Belediye Başkanı Adnan Çiçek, vatandaşların bayramını kutladı.

Halk oyunları gösterileriyle devam eden törende, günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Kutlamalar, geçit töreniyle sona erdi.

ORDU

Ordu'da Vali Ali Kaban'ın tebrikleri kabulünün ardından tören alanına geçildi. Burada Vali Kaban, Jandarma Komutanı Albay Celal Çürek ve Belediye Başkanı Seyit Torun halkı selamladı. Daha sonra askeri birlikler, okullar ve çeşitli kuruluşlar tören geçişi yaptı.

AMASYA

Amasya'daki törenler ise Vali Mehmet Celalettin Lekesiz'in Vilayette tebrikleri kabul etmesiyle başladı. 12 Haziran Stadı'nda devam eden kutlamalarda Vali Lekesiz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Canata ve Belediye Başkanı İsmet Özarslan, vatandaşların bayramını kutladı.

Daha sonra askeri birlikler, okullar ve çeşitli kuruluşların katılımıyla tören geçişi yapıldı. Törenleri, AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir ve Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Aksu'nun da aralarında bulunduğu çeşitli kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda kişi izledi.

SİNOP

Sinop'ta Vali Zeki Şanal'ın makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından İskele Meydanı'nda tören düzenlendi.

Daha sonra şiirler okunurken, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen etkinliklerde başarı gösterenlere plaket verildi. Törenlere, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Akış ve Belediye Başkanı Zeki Yılmazer ile çeşitli kuruluşların temsilcileri katıldı.

ÇORUM

Çorum'da, Vali Mustafa Toprak'ın, Belediye Başkanı Turan Atlamaz ve Garnizon Komutanı Albay Eyüp Bölük ile birlikte Valilik makamından tebrikleri kabulü ile başlayan kutlamalar, Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu'nda devam etti.

Halk oyunları ekibinin gösterileriyle devam eden tören, stattaki askeri birlikler, esnaf ve sanatkarlar, sporcular ve öğrencilerin tören geçidiyle son buldu.

BURSA

Türkiye Cumhuriyeti'nin 85. kuruluş yıldönümü, Bursa'da büyük bir coşkuyla kutlandı. Bursa Valisi Şahabettin Harput'un tarihi valilik binasında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan kutlamalar, Atatürk Caddesidevam etti. Zeki Müren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Orkestrası Korosu ve Gençlik KorosuAtatürk Anıtı önünde verdiği konserin ardından Vali Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Baykurt, üstü açık bir otomobilden halkı selamladı.

Büyük bir kalabalığa sahne olan kutlamalarda her yaştan insanın ellerinde bayraklara Atatürk Caddesi'ne koştuğu gözlendi. Önceki yıllara göre oldukça kalabalık olan Atatürk Caddesi'ndeki tören, her yaştan halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından, resmi geçitle devam etti. Polis koleji, Işıklar Hava Lisesi öğrencilerinin geçiş merasimi vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı. Tören sivil kurum ve kuruluşlar ile çeşitli odaların resmi geçişlerinin ardından sona erdi.

BATMAN

Cumhuriyet'in kuruluşunun 85. yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Batman'da da coşkuyla kutlandı. Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen kutlamalar Vali Recep Kızılcık, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya'nın halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

Programda öğrencilerin okuduğu şiir ve kompozisyonların ardından, folklor ekibi gösteri yaptı. Çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verilirken, program tören geçidinin ardından son buldu.

(AJANSLAR)