kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sağanak yağış geliyor - HARİTALI

Giriş Saati : 26.10.2008 10:19
Güncelleme : 26.10.2008 15:51
Yeni Haber
Yurdun kuzey ve doğu bölgeleri, İç Ege ile Batı Akdeniz'de sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın doğusunda (İstanbul, Yalova, Kocaeli, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde) kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Mardin, Urfa, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde toz görülecek.

HAVA SICAKLIĞI: Güney ve doğu bölgelerimizde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genel olarak kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden, hafif ara sıra orta kuvvette, yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuvvetli olarak esecek.

BÖLGELERİMİZDE HAVA


Parçalı çok bulutlu, güney ve doğusu aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bölgenin doğusunda (İstanbul, Yalova, Kocaeli, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

İSTANBUL DAKİ SAĞANAK YAĞIŞ

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, sağanak yağışın akşam saatlerine kadar İstanbul genelinde etkili olmaya devam edeceğini bildirdi.

Yıldırım, son 24 saat içinde metrekareye Kilyos Kumköy de 18,2, Sırıyer de 48,2, Kartal da 12,5, Şile de 43,5, Florya da 31,5 Eminönü nde 37,6 ve Göztepe de de 25,6 kilogram yağış düştüğünü belirtti.

Yağış, akşam saatlerine kadar İstanbul genelinde etkili olmaya devam edecek diyen Yıldırım, akşam saatlerinde etkisini kaybetmeye başlayacak yağışın yarın ise etkisini azaltarak süreceğini, salı günü ise yağış beklenmediğini kaydetti.

Yıldırım, mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının salı gününden itibaren artarak tekrar mevsim normalleri civarına, yer yer de üzerine çıkmasını beklediklerini belirterek, şu bilgileri verdi:

Pazartesi günü İstanbul aralıklı sağanak yağışlı 18 derece, salı günü parçalı bulutlu 19 derece, çarşamba günü az bulutlu 20 derece, perşembe günü de az bulutlu 22 derece sıcaklık olacak. Halen poyrazdan esen rüzgar etkisini kaybederek, salı gününden itibaren lodostan esmeye başlayacak

AKOM AÇIKLAMASI: TOPLAM 154 SU BİRİKİNTİSİ İHBARI YAPILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), son 24 saat içinde 25 i itfaiyeye, 10 u Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğüne, 119 u da İSKİ ye olmak üzere toplam 154 su birikintisi ihbarı yapıldığını bildirdi.

AKOM dan yapılan yazılı açıklamada, kenti Cumartesi öğle saatlerinden itibaren etkisi altına alan soğuk ve yağışlı havanın, pazar sabahı miktarını ve şiddetini artırdığı belirtildi.

Meteorolojik ihbarlar üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin orta düzeyde alarma geçerek su birikintisi ve baskınlara karşı tedbir aldığı vurgulanan açıklamada, son 24 saat içinde itfaiyeye 25, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğüne 10 ve İSKİ ye 119 su birikintisi ihbarı yapıldığı kaydedildi.

Alt geçitler ile bazı ev ve iş yerlerindeki suların ekipler tarafından boşaltıldığı belirtildi.

Yağışın İstanbul barajlarına yaradığı ve metrekareye ortalama 55 kilogram yağış düştüğü ifade edilen açıklamada, Cumartesi öğlenden bugün saat 12.00 ye kadar metrekareye Çilingoz da 39, Büyükçekmece de 55, Sazlıdere de 48, Pabuçdere de 17,7, Sultanbahçe de 12, Elmalıdere de 34,4, Düzdere de 94, Kuzulu da 70, Balmumcu da 45, Ömerli de 45, Çavuşbaşı ve İkitelli de 39, Terkos da 22,5, Darlık ta 34, Hadımköy de 97, Kamiloba da 73, Aksaray ve Göztepe de 40, Kağıthane de 48, Sarıyer de 55,4, Florya da 31,4, Eminönü nde 54, Samandıra da 34,2, Şile ve Alibeyköy de 45 kilogram yağış düştüğü kaydedildi.

(AA)

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...