kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Yönetmen Oliver Stone, aktör Josh Brolin'in (üstte) George W.Bush'u canlandırdığı W filminin galasına, oyuncu Elizabeth Banks ile katıldı.

Maksat Bush'u anlamak!

ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR LONDRA
25.10.2008
Oliver Stone'un ABD Başkanı Bush'u anlattığı son filmi W'nin galası, Londra Film Festivali'nde yapıldı. Stone, filmi Bush'u anlamak için yapmış..
Amerikan tarihinin en fırtınalı ve kaotik dönemlerinden birisine imza atan başkan George W. Bush'un beyazperdedeki Oliver Stone yorumu, övgülerin yanı sıra eleştiriler de aldı. Merakla beklenen W adlı filminin 52. Londra Film Festivali'ndeki önceki gün yapılan galası için kırmızı halıda boy gösteren Stone ise, "Bush'u kötülemek istemedim. Böyle bir niyetim zaten hiç olmadı," sözleriyle kendini savunma ihtiyacı hissetti. Stone'un bu cümleleri ısrarla tekrarlamasının nedeni kendinden beklenilenin aksine 'aykırı' bir yaklaşım getirmemesi ve 'yalnız ve çaresiz bir adamın' alkolizm çıkmazından ABD başkanlığa uzanan yolculuğunu anlatmayı tercih etmesi. Tartışmalı JFK ve Nixon'ın ardından üçüncü kez ABD başkanlarını konu eden Oliver Stone bu kez malum 'komple teorilerinden' ziyade kahramanına empati ve sempatiyle yaklaşıyor. Oğul Bush'un kariyerinden ziyade ruhsal açmazlarına odaklanan yönetmen bu yaklaşımıyla partizanlık suçlamalarını bertaraf ediyor ama bu kez de seyirciyi baba figürünün altında ezilen bir adamın acılarını anlamaya davet ediyor. "Bush'u kötücül bir karakter olarak karikatürize etmek istemedim, aksine onu anlamaya çalıştım" diyen Stone, Amerikan halkının bu filmle nasıl bir tercih yaptıklarını ve nasıl bir adamı iktidara getirdiklerini göreceğini söyledi.

BUSH İZLEMEYEBİLİR
Bush ile aynı okulda (Yale) okuyan Oliver Stone, başkanın bu filmi izlemeye gideceğini hiç sanmadığını da söyleyerek "Kendisinin yapılan eleştirilere nasıl tepkili daha doğrusu kayıtsız olduğunu biliyoruz. Bush her şeyi üzerine kolay alınır ve dert edinir bir adam olarak kendine imaj yaptı. Bence filme gitmeyerek kendince bir tepki verecektir" dedi. Filmde George W. Bush'u canlandıran aktör Josh Brolin ise sanılanın aksine çekimler öncesi Bush ile ilgili fazla araştırma yapmak istememesinin nedeni olarak "Medyaya yansıyan yüzünün altındaki ruh durumunu yansıtmaya çalıştım" açıklamasını yaptı. Oliver Stone ise filmin Avrupa galasının Londra'da yapılmasının çok önemli olduğunu vurgularken "İngiltere malum bizim başkanla 'aynı dili konuşuyor' ama belki de sadece laf olsun diyedir" diyerek gülmeyi de ihmal etmedi. Çekim süresince yetkililerden yardım hiç alamadıklarını vurgulayan yönetmen Stone, kendisinin ortalığı karıştırma hevesli, 'sol kanat' görüşün bir temsilcisi değil ülkesini seven bir vatandaş olarak tanımladı.