kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Dışişleri Bakanı Babacan Afganistan'da

Giriş Saati : 26.10.2008 16:27
Güncelleme : 26.10.2008 22:22
Yeni Haber
Dışişleri Bakanı Ali Babacan, resmi ziyaret için bulunduğu Afganistan ın başkenti Kabil de Türk taburu ile Kabil yetimhanesini, Vardak kentinde de İl İmar Ekibini ziyaret etti.

Babacan, Afganistan daki temasları çerçevesinde, BM nin geçen ay bütün yardım faaliyetlerini durdurduğu, köylerinde ve kasabalarında Taliban ın etkili olduğu Vardak kentine gitti. Vardak a güvenlik nedeniyle zırhlı araçlardan oluşan konvoyla giden Babacan, burada ziyaret ettiği Türk İl İmar Ekibinin sivil koordinatörü Cüneyt Yavuzcan dan çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Yavuzcan, Vardak ta iki yıldan bu yana yoğun olarak eğitim, sağlık ve altyapı gibi alanlarda çalışmalarda bulunduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bölgedeki Taliban tehdidi nedeniyle başta BM olmak üzere bütün yardım ekipleri bölgeyi terk etti. Şu anda Türkler burada kaldı. Faaliyetlerimize devam edeceğiz. Vardak,Afganistan ın en fakir illerinden biri. Ancak Vardak şu anda Taliban ın büyük tehdidi altında. Eskiden Vardak a Kabil in anahtarı denirdi. Burayı ele geçiren Kabil i de ele geçirirdi."

Babacan da bunun üzerine, "Desenize Kabil in anahtarı Vardak kenti Türklere teslim edilmiş" dedi.

Yavuzcan, 2008 de Vardak kentinde birçok tesis yapmayı planladıklarını, ancak Taliban tehdidi nedeniyle bunların keşiflerini bile yapamadıklarını anlattı.

Yavuzcan ın verdiği bilgiye göre, Vardak ta Türk emniyet mensuplarının eğitim verdiği Polis Eğitim Merkezi nde 267 Afgan polisi öğrenim görüp mezun oldu.

Babacan daha sonra, burada hizmet veren sivil ve askeri personel ile buranın güvenliğini sağlayan özel harekat polisleriyle toplu fotoğraf çektirdi.

Dışişleri Bakanı Babacan, Kabil in merkezinde bulunan "Doğan Kışlası" olarak da bilinen Türk birliğini de ziyaret etti. Babacan burada, Türk askerleriyle karavanadan yemek yedi.

(AA)