kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Siz kitap okuyun bulaşıkları biz yıkayalım

Giriş Saati : 26.10.2008 12:31
Güncelleme : 26.10.2008 15:51
Yeni Haber
Ankara nın Çamlıdere İlçe Kaymakamlığı, kadınlara yönelik başlattığı Siz Kitap Okuyun, Bulaşıkları Biz Yıkayalım kampanyası kapsamında en çok kitap okuyan kadınlara, bulaşık makinesi, mikrodalga fırın, blender gibi mutfak eşyası dağıttı.

Çamlıdere Kaymakamı Hüseyin Parlak, ilçede okuma ve yazmaya olan ilginin artması, eğitimli annelerin yetiştirilmesi amacıyla mayıs ayında çalışmayan kadınlara yönelik kampanya başlattı. Hüseyin Parlak, kampanya sonunda en çok kitap okuyan kadınlara, başta bulaşık makinesi olmak üzere çeşitli mutfak eşyası dağıtma kararı aldı.

Kampanya kapsamında geçen 6 aylık sürecin ardından, en çok kitap okuyan kadınların ödüllendirilmesi amacıyla Çamlıdere Okuma Merkezi nde tören düzenlendi.

Törene, Çamlıdere Kaymakamı Hüseyin Parlak, AK Parti Ankara Milletvekili Aşkın Asan, Denizli Milletvekili Selma Kavaf, Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can ile kitap okuma kampanyasına katılan çok sayıda kadın katıldı.

İlçe Kaymakamı Parlak, törende yaptığı konuşmada, özellikle kırsal kesimde yaşayan çocukların kendi yaşıtlarıyla rekabet edebilmeleri için iyi eğitim almaları gerektiğini belirtti.

Çocuklara eğitimde anne ve babanın ilgisinin şart olduğunu vurgulayan Parlak, şöyle konuştu:

Bu nedenle biz kampanyamızı sadece lise ve ilköğretimdeki çocuklarla sınırlı tutmadık. Çocukların eğitiminde önemli faktör olan anneler için de kampanya başlattık. Onlara Siz yeterki kitap okuyun, biz sizin bulaşıklarınızı yıkarız dedik. Kampanyamıza ilçe merkezi ve köylerden çok yoğun ilgi oldu.

Parlak, anne ve babaları akşam çocuklarıyla birlikte ilçede açtıkları Okuma Merkezi nde ağırladıklarını ifade ederek, Bu sayede çocuklar burada ders çalışıyor, internete giriyor. Anne ve babalar ise burada kitaplarını okuyor. Bu şekilde akşamları insanlar evlerinde televizyon karşısında boşa vakit geçirmiyor dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Aşkın Asan da törendeki konuşmasında, Trabzon Of doğumlu olduğunu ve küçük yaşta ilçedeki kütüphaneye üye olarak kitap okumaya başladığını belirtti.

Çok kitap okuduğu için yemeden içmeden kesildiğini, bu nedenle aşırı derecede zayıfladığını bildiren Asan, Daha sonra babam bana kitap okumayı yasakladı. Belki de kitap okumanın yasaklandığı ender kişilerden biriyim. Fakat bünyem normale dönünce yeniden ailem kitap okumama izin verdi diye konuştu.

Asan, çok kitap okuduğu için kendine güveninin geldiğini ve üniversiteyi okuyup, yurt dışında mastır, doktora yaptığını ifade ederek, Kitap okuma bana cesaret verdi, bunun için dünyada birçok ülkeyi görme fırsatı yakaladım. O nedenle özellikle kırsal kesimdeki kız çocukları, kitap okuyarak cesaret toplayıp, iyi eğitim alabilirler dedi.

Konuşmaların ardından, 6 ayda 22 bin 555 sayfa kitap okuyarak, kampanyanın birincisi olan Seval Efil, bulaşık makinesi ile ödüllendirildi. Kampanya kapsamında ayrıca 7 bin 544 sayfa kitap okuyan Ayşe Bilir ile 7 bin 323 sayfa kitap okuyan Nigar İşlek e mikrodalga fırın, 5 bin 955 sayfa kitap okuyan Semra Çakar a blender, 5 bin 502 sayfa kitap okuyan Zeynep Erdem e katı meyve sıkacağı verildi. Ayrıca kampanyaya katılan Zahide Yarar, Aliye Avlasız ve Yasemin Gök e tost makinesi, Emine Can a fırın, Ebru İset e de mikser hediye edildi.

Kampanyada katılımcılara hediyeleri, törene katılanlar tarafından verildi. Törene Buğralar köyünden katılan 92 yaşındaki Alime Okur, 4 bin 308 sayfa kitap okuyan Zahide Yarar ın tost makinesini hediye etti.

Alime Okur, kendisinin okuma yazma bilmediğini, ancak torunlarının bu tür kampanyalarla hem okuma yazma öğrendiğini hem de kitap okuduklarını söyledi.

Kampanyanın birincisi olan Seval Efil de kampanya sürecinde 76 kitap okuduğunu, bu süreçte evine gelecek misafirlere Eğer birlikte kitap okuyacaksak buyurun gelin, yoksa gelmeyin dediğini belirtti.

(AA)