kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Sabancı Holding Perakende Grup Başk. Haluk Dinçer

'Yoğurdu biraz daha üfleyerek yiyeceğiz'

AA
22.10.2008
Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Dinçer, Sabancı şirketlerinde kriz için özel önlem almayı gerektiren bir durum olmadığını ancak daha temkinli ve likit kalmaya çalışacaklarını söyledi..
Global krizden etkilenmeye başlayan Türk özel sektörü, bu süreci en az hasarla atlatmak için kriz planları oluşturmaya başladı. Öncelikle tasarruf önlemleri alan şirketler, harcamalarını da kısmaya başladı. Bazı firmalar yıl sonu öngörülerini revize ederken, 2009 bütçelerini de krizi dikkate alarak oluşturmaya başladılar. Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer, şirketlerini her zaman dikkatli yönettiklerini, verimliliğin kendileri için her zaman ön planda olduğunu belirterek, perakendede kendilerinin ve tüm sektörün büyümesinin süreceğini ifade etti.

BÜYÜME PLANI DEĞİŞMEDİ AMA
Dinçer, büyüme planlarında herhangi bir değişiklik yapmadıklarına ifade ederek, "Ümit ediyoruz ki, şu anda bazı alanlarda gözüken o ufak çaplı daralmalar yok olup gidecek. Temel olarak Türkiye'de iç piyasada daralmanın gerçekleşmesi için çok fazla bir neden de yok. Avrupa Birliği veya dünya ile entegre olmamızdan dolayı biraz ihracatlarımızda gerileme olacak anlaşılan. Bununla beraber çok önemli bir daralma olmasını da beklemiyoruz" şeklinde konuştu. Perakende sektöründe bir istihdam düşüşü beklemediklerini ifade eden Dinçer, "Geneli söylemek çok zor. İhracata dönük sektörlerde daralma olur. Perakende sektörü sürekli büyüyen bir sektör, dolayısıyla böyle bir şey olmaz" dedi. Dinçer, krizin 2009 planlarında yer alıp almadığı konusunda, "Daha temkinli olacağız tabii... Biraz daha üfleyerek yiyeceğiz, likit kalmaya dikkat edeceğiz. Şirketlerimizde kriz için özel önlem almamızı gerektiren bir durum yok" diye konuştu.