kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Selin Uçer, "Türkiye’de kadın oyuncu olmak zor" diyor.

30 kilo verdi yeniden doğdu

22.10.2008
'Ara' filmindeki rolüyle, Altın Koza'da 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü alan Selin Uçer, 1.5 yılda tam 30 kilo vererek, hayata yeni bir başlangıç yapmış. Yaşadığı değişimi, "Kendimle barış ilan ettim" diyerek özetliyor..
Genç oyuncu Selin Uçer, 'Ara' filminde, kendini hiçbir yere ait hissetmeyen 'Gül'ü canlandırdı ve Altın Koza Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' seçildi. Eğitim için gittiği ABD'de ve Türkiye dönüşünde yaşadıklarının, onu bu role fazlasıyla hazırladığını söylüyor. Hayatındaki dönüm noktası ise, 1.5 yılda tam 30 kilo vererek geçirdiği değişim olmuş. İşte Uçer'in Marie Claire dergisine anlattığı hayat hikayesi...
* Anneannem, cumhuriyet öğretmenlerinden. Annem de oyuncu olmak istemiş ama 'Para kazanmam lazım' diye düşünüp mühendis olmuş.
* Boğaziçi Üniversitesi'nde kimya okudum. Ama Boğaziçi'ni seçmemin sebebi, oyunculuğa üniversite tiyatrosunda başlamaktı. Aynı zamanda Şan Bölümü'ne de devam ettim.

DORMEN KEŞFETTİ
* Chicago'da oyunculuk masterı yaptım. İki oyunda oynadım ve New York'a gittim. An American Dream (Bir Amerikan Rüyası) adlı oyunumu sahneledim. Ama, oyuncuysam kendi ülkemde, kendi dilimle iş yapmam gerekir diye düşündüm.
* Bu iş, ne Türkiye'de, ne de Amerika'da kolay. ABD'de bir yabancı olarak o yola girmek, dil problemiyle uğraşmak, 'Los Angeles'ı fethedeceğim' demek zor.
* İstanbul'da beni kolay bir hayat beklemiyordu. İki yıl işsiz kaldım. Sonra Şehir Tiyatrosu'na gittim. Müzikali için seçme yapan Haldun Dormen; beni dinleyince çok şaşırdı, 'Kimsin, niye ortada yoksun?' dedi. O rolle Afife Jale'ye aday oldum. Sonra 'Böcek'te oynadım.
* Bir gün Kaktüs'te oturuyordum. İşsizim, özel yaşam da oturmuyor, hayat oturmayınca. 'Bak, Ümit Ünal' dediler. Kendimi tanıttım. 'Anlat İstanbul'da küçük bir rol önerdi. Oynadım. Ama beni tanınmazsınız, çünkü 30 kilo fazlam vardı.
* Ümit Ünal, 'Ara' filminde, beni ödül aldığım Gül karakteri için değil; başka bir rol için düşünüyordu. Diğer oyuncular projeden çekilince bu rolü aldım.

HIRS YÜZÜNDEN...
* Amerika'da kalsaydım küçük tiyatrolarda sahneye çıkardım. Orada kilo almamın sebebi hırs. Fast food değil, sistem dengenizi bozuyor. Mucizeler, 20 yıl uğraştıktan sonra gerçekleşebiliyor.
* Türkiye'de, 1.5 yıl içerisinde verdim 30 kiloyu. Kilo vermenin diyet listeleriyle hiç alakası yok. Kendinle kurduğun bağla alakalı. Sen karar veriyorsun ve bütün vücudun o amaca yönelik davranmaya başlıyor.
* Kilo verince, kendimi algılayışım da değişti, dış dünyanın beni algılayışı da. Başka bir insan oluyorsunuz, insanlar farklı davranıyor. Bir tür barış ilan ediyorsunuz kendinizle.
* Türkiye'de kadın oyuncu olmak çok zor. Hele bir de şekil değiştirdim; kilo verdim. En zoru şu: Ben bir erkek yapımcı ile iki insan gibi konuşamıyorum. Onlara göre önce kadınım, sonra insan.
Haberin fotoğrafları