kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Antalya çıkarması ... Antalya'da 3 bin 500 kişinin katıldığı toplantıda Uğur Oktar, Christian Wiest ve Turhan Turhangil de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'Artık gelişmekte olan değil, yeni ekonomisiniz'

Evrim ERGİN - EKONOMİ
23.10.2008
Schneider Electric üst yöneticisi Wiest, Türkiye'yi artık gelişmekte olan ekonomi olarak görmediklerini söyledi..
Schneider Electric'in ikinci adamı Christian Wiest şirket olarak Türkiye'yi artık gelişmekte olan bir ekonomi olarak tarif etmediklerini çünkü Türkiye'nin büyüklük itibariyle gelişmiş bir ekonomi haline geldiğini söyledi. 60 ülkeden sorumlu olan Wiest, Türkiye'nin diğer gelişmiş ekonomilere göre önemli bir büyüme potansiyeli bulunduğunu belirterek, "Biz Türkiye gibi ülkeler için artık 'Yeni Ekonomiler' diyoruz" diye konuştu.

'TÜRK ŞİRKETİ ALACAĞIZ'
Schneider Electric'in cirosunun üçte birini 'yeni ekonomiler'den elde ettiğini belirten Wirst, "Böylece krizi döneminde de avantajlı bir duruma geçtik" dedi. Kriz ortamının şirket satın alma konusunda önemli fırsatlar sunduğunu ve özellikle Türkiye'de de bu konuyu ciddi biçimde değerlendirdiklerini söyleyen Wiest, "Kriz bizim için önemli fırsatlar yaratıyor. Şirketlerin fiyatları ucuzluyor" dedi. Türkiye'deki yatırımlarını artıracaklarını belirten Wiest, "Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni bir arsa satın aldık. Mevcut yatırımlarımızı iki katına çıkaracağız. Bu yatırımları çevre ülkeler için de yapıyoruz. Türkiye'de bu yatırımları yapıyor olmamızın nedeni sadece ucuz işçilik değil, Burada daha kalifiye işgücü olması yatırımlarımızı buraya yöneltiyor" dedi.