kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

MGK'dan 3 mesaj

ANKARA
22.10.2008
MGK toplantısında terörle mücadelede yeni bir kurumsal yapılanmaya gidilmesi ve Irak'ın atacağı adımların yakından takibi benimsendi. Toplantıda güvenlik güçlerine destek gereği de vurgulandı..
Orgeneral İlker Başbuğ'un Genelkurmay Başkanı olarak katıldığı ilk MGK'da, terörle mücadelede yeni srateji konuşuldu. Aktütün ve Diyarbakır saldırılarının ardından, önceki gün Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti sırasında yaşanan kepenk kapatma eylemleri değerlendirildi ve bu çerçevede terörle mücadeledeki koordinasyon biriminin kurulmasına hız verilmesi benimsendi. Cumhurbaşkanı Gül başkanlığında dün yapılan toplantı 4 saat 40 dakika sürdü. Toplantı sonrası yayımlanan bildiride, Taraf gazetesinin Aktütün saldırısıyla ilgili ihmal iddialarını gündeme taşımasıyla başlayan tartışmalara da dikkat çekildi. Genelkurmay Başkanı Başbuğ, Taraf gazetesini eleştirirken "Terör örgütünün eylemlerini başarılı gibi gösterenler, akan ve akacak olan her damla kanın sorumluluğuna ortak olurlar. Herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde durmaya davet ediyorum" demişti. Dün yayımlanan bildiride bu kadar net ifadelerle olmasa da medya ile ilgili uyarılar da yer aldı. Bildiride şu noktalara vurgu yapıldı:

GÜVENLİK GÜÇLERİNE DESTEK: Terörle büyük bir özveri ve başarıyla mücadele eden güvenlik güçlerine yönelik "haksız ithamlar" ın bölücü terör örgütü ve yandaşlarının amaçlarına hizmet ettiği hatırlatılarak, terörle mücadele ortamında herkesin sorumluluk duygusuyla hareket etmesi ve güvenlik güçlerine destek olması gerektiği vurgulandı.

BARZANİ'YE YAKIN TAKİP: Toplantıda, bölücü terör örgütünün Irak topraklarını kullanarak Türkiye'ye eylemlerde bulunmasının önlenmesi ve bertaraf edilmesi amacıyla daha etkin ve sonuç alınmasını sağlayacak tedbirler değerlendirildi. Irak tarafının atması istenen adımların yakından takip edilmesi kararlaştırıldı.

KOORDİNASYON BİRİMİ: Bölücü terör örgütü ve yandaşlarının, birlik ve beraberliğimizi zedelemeye yönelik, menfur eylem ve saldırılarının amacına ulaşamayacağına; milletimizin her zaman olduğu gibi sağduyusunu koruyacağına olan inanç teyit edilmiştir. Bu bağlamda; tehdidin demokrasi ve hukukun üstünlüğü temelinde bertaraf edileceği ve terörizmle mücadelenin devletimizin tüm kurumlarının etkin işbirliği ve milletimizin güven ve desteğiyle her koşulda sürdürüleceği belirtilmiştir. Bu amaçla terörle mücadelede koordinasyonu güçlendirmek üzere yeni bir kurumsal yapılanmaya gidilmesi benimsenmiştir.