kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Eski Cumhuriyet Savcısı Ertaç Giray Şişli’deki evinde yapılan 6 saatlik aramadan sonra gözaltına alındı.

Eski Cumhuriyet savcısı Ergenekon'dan gözaltında

Deniz DERİN - Ferit ZENGİN - Kadir ERCAN
22.10.2008
Danıştay saldırısı sonrası Muzaffer Tekin'i kaçırıp teslim olmasını engellediği iddia edilen eski Cumhuriyet Savcısı Ertaç Giray evinde gözaltına alındı..
Eski Sarıyer Cumhuriyet savcılarından avukat Ertaç Giray, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Ergenekon sanıkları yüzbaşı Zekeriya Öztürk, Gökhan Sipahioğlu ve İsmail Eksik'in avukatlığını da yapan Giray'ın, Şişli Nişantası Melek sokakta bulunan evine dün sabah saat 08.30 sıralarında Terörle Mücadele polisleri, Ergenekon soruşturması savcılarından Mehmet Ali Pekgüzel ve İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi yöneticisi avukat Ömer Kavili ile birlikte arama yapmak üzere geldi. Kavili, Giray'ın Ergenekon terör örgütüne üye olmak iddiasıyla gözaltına alındığını açıkladı. Giray'ın evindeki çok sayıda doküman ve belgeye el konuldu. Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı yaptığı dönemde kesinleşmiş cezası bulunan ve "Banker Bako" olarak bilinen Baki Cengiz Aygün'ü sakladığı gerekçesiyle 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan ve ardından emekliliğe sevk edilen savcı Giray'ın, Abide-i Hürriyet caddesinde bulunan bürosunda da aramalar yapıldı.

KORUMASI BİLGİ VERDİ
Giray'ın gözaltına alınmasının korumasından kaynaklı olduğu iddia edildi. Önce Hüseyin Keskin isimli zanlı Kars'ta gözaltına alındı. Keskin kendisinin Ertaç Giray'ın gayriresmi korumalığını yaptığını söyleyerek, Giray'ı zan altında bırakacak bazı açıklamalarda bulundu.
açıklamalarda bulundu.
Haberin fotoğrafları