kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Türk-Alman İş Konseyi’nin yeni başkanı Ferit Şahenk, iki ülke arasında 19-20 milyar dolar olan ticaret hacmini 4-5 yılda 50 milyar dolara ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

'Krize güçlü girdik yıldızımız parlayabilir'

17.10.2008
Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, değişen dünya konjonktüründe küresel krize güçlü bir konumda giren Türkiye'nin yıldızının parlayabileceğini söyledi..
Türk-Alman İş Konseyi, yeni başkanı Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ile ilk toplantısını yaptı. Toplahtıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahenk, Türkiye'nin krize güçlü girdiğini, hükümetin gerekli önlemleri aldığına inandığını belirtti. Şahenk "Türkiye'nin değişen dünya konjonktüründe yıldızı parlayabilir. Biz son 4-5 yılda yaptıklarımıza devam edebilirsek, dünya piyasalarında daha iyi anlaşılabilecek ve görülebilecek durumdayız. IMF ile durumumuzu hallettikten sonra Türkiye'nin bence yolu çok daha açık olacak" dedi.

İHRACAT İÇİN ALMANYA ÖNEMLİ
Kriz nedeniyle dünyada ve Türkiye'de yatırımların bir süre azalacağını vurgulayan Şahenk, Almanya'nın Türkiye için çok önemli bir ülke olduğuna dikkat çekti. Türk-Alman İş Konseyi Başkanı Ferit Şahenk, bu dönemde Türkiye'nin ihracatının devamı için Almanya ile ilişkilerin güçlendirilmesini önerdi. İki ülke arasındaki dış ticaret hacminin geçen yıl 29.5 milyar dolar olduğunu hatırlatan Şahenk, bu rakamın yılın ilk 7 ayında 19.9 milyar dolara ulaştığını kaydetti.