kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ak Parti'de kadın hatipler

Giriş Saati : 17.10.2008 16:33
Yeni Haber
AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı'nın ''Siyaset Kürsüsünde Ben de Varım'' adlı yarışmayla yeni kadın hatipler seçeceği bildirildi.

AA muhabirinin, Kadın Kolları Genel Başkanlığı tarafından yarışmayla ilgili olarak hazırlanan ve Mersin il teşkilatına ulaştırılan genelgeden derlediği bilgiye göre, kadın kolları teşkilatlarının salon ve meydan toplantılarında değerlendirilmek üzere kadın hatipler seçilecek.

Bu kapsamda siyasi alandaki işlevleri ve katkıları göz ardı edilemeyecek olan kadınlara siyasi söylem, üslup ve temel iletişim becerileri kazandırmak ve onları siyasette daha görünür ve etkin kılmak amacıyla Türkiye genelinde ''Siyaset Kürsüsünde Ben de Varım'' adlı eğitim yarışması düzenlenecek.

Yarışmaya en az lise mezunu, parti üyeleri, mahalle temsilcileri, belde, ilçe ve il yönetim kurulu ile Belediye meclis üyeliklerinde yer alan kadınlar başvurabilecek.

Başvuruların 13 ekimde başladığı yarışmada kadınlar, göç, aile içi şiddet, kadın ve istihdam, küreselleşme, çevre ve enerji verimliliği, modernleşme ve kadın, medeniyetler ittifakı, insan hakları, kadının siyasete katılımı ve fırsat eşitliği konularında hazırlayacakları sunumlarla, Türkçe'nin yazılı ve sözlü olarak doğru kullanımı esasına göre kendilerine verilen 10'ar dakikalık süre zarfında yarışacak.

Belirlenen takvim çerçevesinde jüri huzurunda yapılan il elemelerinde birinci olan yarışmacıların Ankara'da eğitime alınacağı yarışmada, kadınlar etkili sunum teknikleri, heyecanla başa çıkabilme, beden dili, Türkiye'den ve dünyadan örnekler ile diksiyon gibi 5 günlük derslere tabi tutulacak.
Eğitim süresinin sonunda jüri huzurunda yapılacak elemelerde başarılı olan 12 kadın, partinin genel merkezinde seyirciler huzurunda yarışacak ve dereceye girenlere para ödülü verilecek. Başvuru formuna ''kadinkollari.akparti.org.tr/turkce/index.asp'' adresinden de ulaşılabilen yarışmanın son katılım tarihi ise 24 Ekim.

AK Parti Mersin İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Fevziye Yurttaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, parti üyesi kadınları yarışmayla ilgili bilgilendirerek, katılımı artırmaya çalıştıklarını söyledi.
Böylelikle daha yetenekli kadınların seçilmesinin sağlanacağına inandıklarını ifade eden Yurttaş, ''Herkes doğrudan veya dolaylı olarak siyasetin içinde. Çünkü siyaset hayatın içerisinde yer alıyor. Bu kapsamda bizlerin partimizin görüşlerini, hizmetlerini, değerlendirmelerini doğru ve tutarlı aktarmak için yapılan bu eğitim, çalışmalarımıza ivme kazandıracak'' diye konuştu.

AA