kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
FALCILIK YAPANLAR KRİZ UZMANI OLMASIN.... Hedeflerini kriz döneminden sonra koyabileceklerini ifade eden ING Bank CEO'su Hakan Eminsoy uzmanlardan dertli: Türkiye'de bankacılık eskisinden daha iyi konumda. Falcılıktan öteye gitmeyen yorumlarla kimse kriz uzmanı kesilmesin.

'Askerin ve mayıncının bankası olduk, şimdi bize yabancı diyorlar'

ÖZHAN TEZEL
17.10.2008
ING Bank CEO'su Eminsoy, "Kendimizi yine gruplaşma içinde bulduk. BDDK kuralları herkese aynı. Biz Türk bankasıyız" dedi..
Gazeteci kimliğine sahip bir grup bankacı, akademisyen ve bürokratın, "Yabancı bankalarda sıkıntı var, Türk ekonomisine yansıyor" diye konuşmasını haksız itham olarak değerlendiren ING Bank CEO'su Hakan Eminsoy, kendilerini yine bir gruplaşma içerisinde bulduklarını söylüyor. "Bir sene önce 'askerin bankası' grubundaydık. Banka satıldı. 'Mayıncı banka' olduk. Ondan sonra da bir anda 'yabancı banka' konumuna geldik" şeklinde konuşan Eminsoy, 5 yıldır bu bankanın genel müdürü olduğunu, ne zayıf bir bankacılık yapıları olduğunu ne de bu ülkeden kaynak götürür nitelikte iş yaptıklarını vurguladı. "Yabancı bankalarda sıkıntı var bu da Türk ekonomisine yansır" eleştirilerden rahatsız olduğu görülen Eminsoy, Hollandalı sermayedarları olduğunu fakat Türk bankası olduklarını söyledi. Eminsoy, "Yorumları yapanın ağzını büzecek halimiz yok. Herkes için aynı BDDK kuralları geçerli" diye ekledi.

İNSANLAR BORÇ KAPATIYOR
Yabancı sermayeli bankalar için kredi vermiyorlar, kredileri erken çağırıyorlar gibi değerlendirmeler olduğunu ifade eden Eminsoy sözlerini şöyle sürdürdü: "Kimsenin ödeme planına bağlanmış bir krediyi öncesinde haksız yere çağırdığını düşünmüyorum. Bugünlerde bankacılıkta bir küçülme yaşanmakta. 30 Eylül - 9 Ekim arasında mevduat ve krediler küçülmüş. Sadece kredide değil, mevduatta bir küçülme var. İnsanlar borç kapatıyor olabilir. Artık piyasada insanların kredi açma arzu ve istekleri daraldı." Eminsoy, bilançolarını küçültmenin işlerine gelmediği fakat hukuki yükümlülük altına girmek ve rasyolarını zorlamak istemediklerini de belirtti.