kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
SİNAN ÖZEDİNCİK

Valencia'da iki önemli restoran!

Geçtiğimiz haftasonu Volvo Ocean Race 2008-2009'un startı için Valencia'daydım. Yarış, İspanya'nın Alicante Limanı'ndan üçüncü kez start aldı. Kötü hava koşulları ve kuvvetli rüzgar, teknelerin zor saatler yaşamasına sebep oldu. Öyle ki, tekneler limana dahi yanaşamadı. Bu yıl iki tekne ile yarışan Ericsson, rakiplerini geride bırakarak Cape Town'a doğru yola çıktı. Valencia'da dünyada Formula 1 kadar önemli olan bu yarışın dışında bir de çok önemli iki restoranda yemek yiyerek, gezimi daha da keyifli hale getirdim. Yolu düşenlere not almalarını ve gitmelerini muhakkak tavsiye ederim!

DİKKAT ÇEKİYOR
Birincisi şehrin en iyi oteli Palau de la Mar'ın altında yer alan 'Senzone Restaurants&Tastes'... 'Deniz Sarayı' anlamına gelen 'Palau de la Mar' oteli, tarihi kent merkezinde... 19. yüzyıl sarayının yenilenmesiyle ortaya çıkan ve iç mimarlar Sabel Lopez ve Sandra Tarruella'nın dekorasyonlarıyla yapılandırılan bu otelde, modern yapı oluşturulması için muhteşem bir tasarım kullanmış. Otelin Akdeniz ve dünya mutfaklarından seçkin örnekler sunan restoranı 'Senzone'nin şehrin popüler restoranları arasında yer aldığını da belirtmeliyim. 'Senzone' bir gastronomi restoran... Hatta İspanya'nın 2007 yılında 'En İyi Füzyon Mutfağı' seçilmiş. Mönüde 'Çilek soslu ıstakozlu gazpacho' (soğuk çorba), 'Domates kremalı kırmızı tuna balık eti' dikkat çeken yemeklerdendi.

MANZARASI MUHTEŞEM
Yemekleriyle damak tadımı zenginleştirdiğim bir diğer restoran da 'Vertical Restaurant'... Restoran Confortel Aqua'nın roof'unda yer alıyor. Manzarası ise dünyaca ünlü opera binası... Ünlü İspanyol mimar Santiago Calatrava'nın Valencia'daki opera binası 2005'de İspanya kraliçesinin katıldığı törenle açılmıştı. Dört binalı 'Ciudad de las Artes y las Ciencias'nın son binası olan opera binası göze benzeyen şekliyle Valencia'nın en önemli yapıtlarından biri. Bina, hareketli platformlar, değişebilen dekorlar, video ve film sistemleri içeriyor. Restoranda 'Biberiye soslu ve patetesli biftek' dikkat çeken yemeklerdendi. Damak tadı bir yana sırf manzara için bile buraya gidilir!