kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

Türkiye'nin en büyük Steak House'u açıldı...

Merkez Bankası, Denizcilik İşletmeleri ve Swissotel gibi İstanbul ve Marmara Bölgesi'ndeki 300 noktaya et satan mekan 'Etçii', 'Steak House&Butcher Shop' konseptinde şimdi de nihai tüketici ile buluştu. 20 yıldır Türkiye'nin en prestijli et ustası olarak bilinen, pek çok ünlü müşterisine lezzetli, sağlıklı, hijyenik ve kaliteli et satarak hep başarının perde arkasındaki kişi olan Mehmet Emin Arslan, artık perdenin önüne geçiyor. Özellikle ABD'de yaygın olarak görülen Steak House konseptini Türk damak tadına uyarlayan Arslan, uzun zamandır planladığı zincir restoran projesini Tuzla'da hizmete soktu. Beş yıl içinde 50 restoran ile 50 milyon dolarlık bir yatırım öngören Mehmet Emin Arslan, diğer dükkanını Bağdat Caddesi'nde açmayı planlıyor.

GAYRİMÜSLİMLER BİLİR
Etin anavatanını Amerika olarak gören Arslan, "Bir hayvanda 30 bölüm ve yaklaşık 100 çeşit et var. Eti, yapılacak yemeğe göre seçmek gerekir. Etin içindeki lifler ve tatlar farklıdır. Bunu en iyi bilenler Avrupa'da Fransızlar, Türkiye'de ise gayrimüslimlerdir. Her şeyi AB ülkelerinden öğreniyoruz ama sonra onlardan daha iyisini yapıyoruz" diye konuşuyor. Bazı yanlışların sağlık açısından ciddi tehlike yarattığını belirten Arslan, şunları söylüyor:

YAĞSIZ ET YARARSIZDIR!
"Mesela 'Yağsız et iyi olur' ya da 'Dağda, bayırda yayılan sığırın eti iyidir' gibi efsaneler kesinlikle yanlış! Etin kalitesi ve lezzeti, yağın dokular içine işlemiş olmasıyla doğru orantılıdır. Yağsız et yararsız ve tatsız olur. Burada 'Lop yağ yararlıdır' demiyorum. 'Ete işlemiş yağ iyidir' diyorum. Hayvanın kuru arpa, mısır ve buğday ile beslenmesi de en sağlıklı beslenmedir. Dağda, bayırda ne yerse, etine o siner. Bazı insanlar 'Bu et kokuyor' diyorsa, bunun nedeni budur." Emin Bey son olarak bir tavsiyede bulunuyor: "Etin sos ve baharat kullanılmadan sadece deniz tuzu ile hazırlanmasını ve loş ışıkta yenmesini tavsiye ediyoruz."