kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

Sevilla'dan tapas, Cadiz'den sherry şarapları geliyor!

Geçenlerde son günlerin popüler şefi (Bir banka reklamındaki şef) Maximilian Thomae ile konuşuyordum. İspanyol mutfağının büyük bir hızla dünyada trend olmaya başladığını söylemişti. Hatta bu doğrultuda, çalıştığı Mövenpick Otel'de 'İspanyol Yemekleri Haftası' düzenlemeye başladı. İşte son yılların trend mekanı Lucca'nın sahibi Cem Mirap da bu trendin kokusunu almış olmalı ki, ekibini aldı ve İspanya'ya, eğitime götürdü.

EKİP EĞİTİM ALDI
Lucca ekibi, İspanyol Tapas'ın başkenti kabul edilen Sevilla'ya gurme tur düzenledi. Tur süresince en popüler tapas barlar ziyaret edildi ve Sevilla'nın top restoranı Poncio'nun executive şefi ve sahibi Willy Moya'dan tapas pişirme teknikleri, Endülüs stili İspanyol yemek kültürü üzerine eğitimler alındı. Yine dünyaca ünlü El Bulli Hotel'in Hacienda Benazuza Restaurant'ında degüstasyon (tadım işlemi) mönü denemeleri yapıldı. İspanya'daki en büyük sherry şarap üreticelerinin bulunduğu Cadiz şehri yakınlarındaki Jerez bölgesine gidilerek sherry şarap yapımı hakkında bilgi alındı, tadımlar yapıldı. Ayrıca en üst kalitede brandy ve sherry şarabı üreten 'Emilio Lustau' koleksiyonunun içinde de yer alan en ünlü Manzanilla ve Fino Sherry'leri tadıldı.

LUCCA'DAN YENİ LEZZETLER
Anlayacağınız bu kış Lucca'da eğlencenin dışında lezzet şöleni de olacak. Sıcak öğlen saatlerinde yapılan Lucca formüllü 'Karidesli Gazpacho', çarşamba ve perşembe günleri sunulmaya devam edecek. Gecede ise Lucca yeni bir mönü uygulamasına öncülük edecek. Haftalık tapas mönüleri ile içkinin yanına atıştırılabilecek küçük tadımlıklar ile dinamik ve renkli bir mönü sunulacak. Özellikle 'Çıtır Kalamar Cipsleri' 'Etli Gyoza', 'Tayland Usulü Spring Roll' gibi yeni tapas'lar mekanın favorisi olmaya aday gibi görünüyor.