kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Başbuğ'a açıklama sırasında Kara, Hava Kuvvetleri komutanları, Jandarma Genel Komutanı ve Eğitim ve Doktrin Komutanı eşlik etti.

Eyleme 'Başarılı' diyen akan kana ortak olur

Kadir ERCAN - Devrim DERİN Rıdvan KÖRPE - Hazal AT
16.10.2008
Orgeneral Başbuğ, Aktütün saldırısına ilişkin iddiaları, şimdiye kadarki en sert üslubuyla yanıtladı. Org. Başbuğ, herkese, "dikkatli olma" ve "doğru yerde durma" çağrısı yaptı..
Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, Aktütün saldırısıyla ilgili istihbarat bilgilerine rağmen yeterince önlem alınmadığı iddialarına çok sert bir üslupla yanıt verdi. Balıkesir Astsubay Meslek Yüksek Okulu'ndaki sancak devir törenine katılan Org. Başbuğ, gazetecilerin karşısına çıktı. Aktütün Karakolu'nun emniyetini sağlayan Bayraktepe'de meydana gelen saldırıya değinen Orgeneral Başbuğ, şöyle dedi: "İlk önce şunu herkesin iyi anlamasını istiyorum. Bayraktepe'de meydana gelen olay, bölücü terör örgütü açısından adeta bir intihar saldırısıdır. Bunu açın, okuyun, öğrenin. Bayraktepe'de çarpışan askerlerimiz açısından ise daha önce de ifade edildiği gibi bu bir kahramanlık destanıdır." Bayraktepe saldırısının hemen akabinde olayın bütün boyutlarıyla incelenmesi için Kara Kuvvetleri Komutanı tarafından İkinci Ordu Komutanı'na görev verildiğini söyleyen Org. Başbuğ, "İncelemenin sonuçlanmasına müteakip, kendine güveni olan bütün kurumlar gibi ki TSK'nın kendine olan güveni tamdır... Dolayısıyla kendine güveni tam olan bütün kurumlar gibi incelenmenin sonuçlanmasına müteakip, elbette kamuoyu ile paylaşılması gereken hususlar bilgi olarak verilecektir" dedi. Org. Başbuğ, Aktütün saldırısına ilişkin bilgileri sızdıranlar ve bu gizli bilgileri kullananlar hakkında adli işlemlere başlandığını vurguladı.

'SINIR AŞILDI'
Org. Başbuğ, "Şimdi bu noktaya şu söyleyeceğim hususa dikkatinizi çekiyorum" diyerek, sesini yükseltti ve , "Bölücü terör örgütünün yaptığı eylemleri, altını çiziyorum. Başarılı gibi gösterenler, tekrar ifade ediyorum, başarılı gibi gösterenler, akan ve akacak olan her damla kanın sorumluluğuna ortak olurlar. Bunu herkesin iyi anlamasını istiyorum" dedi. Başbuğ'un bunu söylerken, sinirlenip sağ elini kürsünün kenarına vurması dikkat çekti. Son günlerde TSK'ya sistemli saldırılar olduğunu belirten Başbuğ, "Bunlar sınırı aşan eleştiriler. Bu tip saldırılar karşısında her ordunun vereceği cevap bellidir ve bu husus, bütün ordular için de geçerlidir" dedi. Başbuğ, "Son sözüm şudur. Herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde bulunmaya davet ediyorum. Size bugün söyleyeceğim bunlardır" ifadelerini kullandı.