kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Doğru giysileri seçmek için önce mevsiminizi öğrenin!

ECE SARUHAN
15.10.2008
Her insanın giymesi gereken renkleri sembolize eden bir mevsimi var! Renk analizi yaparak herkesin mevsimini keşfeden Yonca Bagana: İngiltere'den gelen özel kumaşlarla kişinin pigmentine uygun renkleri bulup, ona en doğru gardırobu oluşturuyoruz!..
Ya da Hayatın Renkleri Kişisel Gelişim Merkezi, İngiltere'den getirilen 'Renk Analizi' adlı sistemle, insanlara pigmentlerine uygun renklerden oluşan bir gardıroba sahip olma imkanını sunuyor. Yaklaşık 1.5 saat süren uygulamaya katılmak için gün ışığının hakim olduğu saatlerde, yüzünüzde hiç makyaj olmadan merkezin kapısını çalmanız yeterli. Önce sizi dışarıdan gelen ışığın vurduğu bir aynanın önüne oturtuyorlar. Saçınızda boya varsa, renklerin yansımalarını olumsuz etkilememek için başınıza bez bağlıyorlar. Ardından da İngiltere'den getirtilen özel boyalı kumaşları üzerinize tutup; size yakışan renklerin yaz, kış, ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinden hangisini yansıttığını buluyorlar.

HAYRETLER İÇİNDE KALDIM
Bu süreçte ayna karşısında olduğunuz için renklerin yüzünüzde nasıl yansımalar yarattığını kendiniz de görüyorsunuz. Ben, vazgeçilmezim olan mavilerin yüzümde nasıl patladığına ancak hiç sevmediğim kırmızının ve morun beni nasıl bir porselen bebeğe dönüştürdüğüne hayretler içinde kalarak şahit oldum. Uygulamanın sonunda elime 'sonbahar kadını' olduğuma dair bir cüzdan tutuşturdular ve şöyle dediler: "Siz doygun, sıcak ve güçlü renklerin kadınısınız. Paltolarınız kahverengi, gelinliğiniz kırık beyaz olmalı. Makyajda siyah kalem ve mavi farlarla vedalaşıp, toprak tonlarına geçme zamanı. Gözlük ve aksesuvarlarınız ise sarı metalin tonlarını taşımalı..."

SARIDAN KIZILA DÖNDÜM
Bu arada, bir dosyaya bana muhteşem, harika, çok iyi ve iyi giden renkleri not ettiler. Sarı saçlarımı da pigmentlerime daha uygun olduğu için kızıla çevirdiler. Analizi uygulayan Yonca Bagana ve ekibinin yarattığı güven duygusunun etkisiyle itiraz etmeden saçlarımı boyattım. Sonra da Bagana ile, Renk Analizi'nin detaylarına dair bir sohbete daldım...

* Renk Analizi nedir?
İsveçli sanatçı Johannes Itten, dünyadaki sanat okullarında okutulan renk teorisinin temellerini ortaya koymuş ve 12 uçlu bir renk çarkı yaratmış. Itten'a göre, herkes temel bir cilt pigmentasyonuna sahiptir ve 4 ana grup vardır. Biz Renk Analizi'nde bu 4 grubu ilkbahar, yaz, sonbahar ve kış olarak ayırıyoruz. Sıcak renkler ilkbahar ve sonbahar, soğuk renkler ise kış ve yaz ile temsil ediliyor. Pigmantasyonunuz sıcaksa sıcak, soğuksa soğuk giyinmelisiniz. Renk Analizi'nde, kumaştan yüzünüze gelen yansımalara bakıp, bunu anlıyoruz.

* Bu yeni bir uygulama mı?
Temelleri siyah-beyaz televizyondan renkli televizyona geçilirken ortaya çıkmış. O yıllarda iyi karakterleri doğru renklerde giydirip çekici, kötü karakterleri yanlış renklerde giydirip itici kılmışlar. Doğru renkleri giydiğinizde, herkesi kendinize çekersiniz. Ben bunun eğitimini çıkış noktası olan İngiltere'de, House of Colour'da aldım. Kıyafetiniz ve saç renginiz yanlış tonlarda ise insanlar, "Bugün Ece buradaydı" diyeceklerine, "Ece bugün şu renk bir elbise giyiyordu" der. Oysa bu uygulama sayesinde pigmentlerinize uygun renkleri taşımaya başladıktan sonra size, "Küpen, saçın ya da elbisen çok güzel" demek yerine, "Bugün ne kadar güzel ve sağlıklı görünüyorsun" diyecekler.

UYUM ŞART!
* Analiz nasıl gerçekleştiriliyor?
İngiltere'den getirilen özel boyalı kumaşlarla cildinizde bulunan pigment yapısını ortaya çıkartıp; hangi rengin size daha çok yakıştığını buluyoruz. Kullanacağınız kalemin, takacağınız küpenin, hatta iç çamaşırınızın bile ideal rengi anlaşılıyor. Uygulama sırasında kişiyi bir boy aynasının karşısına oturtuyoruz. Gün ışığında kumaşların her birini üzerine tutuyor ve inceliyoruz. Ten rengi ile kumaşın rengi uyumsuzsa; kişinin yüzündeki lekeler, kırışıklıklar ya da gıdısı daha çok ortaya çıkıyor. Bu uygulama, türban takanlar için de çok önemli. Çünkü onlar yüzlerine en yakın bölgede bir renk kullanıyor.
Haberin fotoğrafları