kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

7'nci duruşmada sonuç: İlerleme yok, polemik var

Veli SARIBOĞA - Recai KÖMÜR
14.10.2008
Dink davasının 7'nci duruşması dün görüldü. Sanık ve avukatlarının, kendi aralarındaki polemikler ile Dink ailesine hakaretleri bu duruşmaya da damgasını vurdu..
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili görülen davanın 7'nci duruşması dün geniş güvenlik önlemleri altında yapıldı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 8'i tutuklu 19 sanığın yargılandığı davanın dünkü 7'nci duruşması da, daha öncekiler gibi sanık ve avukatların polemiklerine sahne oldu. Duruşmada sanıklardan Yasin Hayal'in avukatı Fuat Turgut, Dink cinayetinin arkasında "sarıklı kardinallerin olduğunu, bunların Agos gazetesinin başına geçtiğini'' ileri sürdü. Turgut bu ifadesiyle Dink ailesinden tepki görürken, hakim tarafından da uyarıldı. Turgut, cinayeti Erhan Tuncel'in azmettirdiğini, Ogün Samast ve Yasin Hayal'in ise zavallı olduğunu söyledi. Avukat Turgut'a tepki gösteren Tuncel de "Bu adam benim psikolojimi bozacak sorular soruyor. Geçen duruşma burada sinir krizi geçirecektim. Fuat Turgut, Yasin'e huyunu kaptırmış. Komplo teorileri yapıyorlar" dedi. Yaşanan polemiğin ardından Hrant Dink'in kardeşi Orhan Dink, "Yasin Hayal'in avukatı Fuat Turgut mahkemede Ermenilerle, bir milletle ilgili hakaretlerde bulunuyor. Bu şekilde ağabeyime hakarette bulunuyor" dedi. Bu sözlere Turgut, "Seni kaale almıyorum" karşılığını verdi. Duruşmada Dink ailesinin avukatları ise mahkemenin isteği üzerine Dink cinayetiyle ilgili imha edilen bazı belgelerin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'nca İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ile ilgili olabilecek 90 sayfa halinde gönderilmesine rağmen, sadece 16 sayfalık 15 belgenin dava dosyasında bulunduğunu belirtti.

OGÜN SAMAST KATILMADI
Duruşmada, daha sonra iki emniyet görevlisi ile Yasin Hayal'in babası ve Dink'in oturduğu apartmanın kapıcısı Mithat Alkan tanık olarak dinlendi. Sanık Hayal'in babası Bahattin Hayal duruşma sırasında "Yasin iyi bir çocuktu. Ne olduysa Erhan'ı tanıdıktan sonra oldu'' dedi. Söz verilen sanıklardan Erhan Tuncel de "mağdur olduğunu" ileri sürerek tahliyesini istedi. Mahkeme, tüm sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 26 Ocak 2009 tarihine erteledi. Sanık Ogün Samast'ın duruşmaya "depresyon" tanısıyla Kocaeli Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği için getirilmediği bildirildi.
Haberin fotoğrafları