kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Talat, Hristofyas görüşmesi sona erdi

Giriş Saati : 10.10.2008 10:11
Güncelleme : 10.10.2008 19:52
Yeni Haber
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, bugün yaptıkları görüşmede, müzakereler çerçevesinde her hafta bir araya gelmeyi kararlaştırdı.

Liderlerin Lefkoşa ara bölgede yaptığı görüşme, üç buçuk saat sürdü. Liderler, görüşme sonunda açıklama yapmadan el sıkışarak bölgeden ayrıldı.

BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, liderlerin bölgeden ayrılmasının ardından, "Liderler benden bazı yorumlarda bulunmamı istediler" diyerek, kısa bir açıklama yaptı.

Downer, güç ve yönetim başlığı konusunda liderlerin önemli ilerleme kaydettiğini belirtti. Bir sonraki görüşmenin pazartesi günü olacağını bildiren Downer, bugünkü görüşmenin yapıcı olduğunu, liderlerin bir saat baş başa görüştüklerini, her hafta görüşme kararı aldıklarını ifade etti.
Kıbrıslı Türkler ve Rumların günlük yaşamını kolaylaştırma yönünde çaba sarf eden çalışma gruplarının, iki liderin talimatı doğrultusunda faaliyetlerini sürdüreceğini belirten Downer, Kıbrıs'ın geleceğini ilgilendiren önemli bir müzakere yapıldığını, görüşmelerin verimli bir şekilde devam etmesi için liderlerin rahat bir ortamda olması gerektiğini söyledi.
Adada 11 Eylülde başlayan kapsamlı müzakerelerde güç ve yönetim konusunu görüşmeye başlayan liderler, pazartesi günü yapılacak görüşmede aynı konuyu ele almaya devam edecek.

AA