kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Irak'ta Almanlar bira festivallerini kutladı

Giriş Saati : 10.10.2008 07:46
Güncelleme : 10.10.2008 19:52
Yeni Haber
Irak'ın kuzeyindeki Erbil kentinde yaşayan Almanlar, ünlü bira festivali 'Oktoberfest'i büyük bir coşkuyla kutladılar.

Erbil'de Hristiyanların çoğunlukta olduğu Ankava bölgesinde faaliyet gösteren Alman Evi, Almanların ünlü bira festivali olan Oktoberfest nedeniyle kutlama töreni düzenledi. Oktoberfest festivali, her yıl Eylül ayının son günleri ile Ekim ayının ilk günlerinde düzenleniyor. Festival, geleneksel olarak, Ekim ayının ilk Pazar gününü de içine alacak şekilde 16 gün sürüyor.

Ankava'da bulunan Alman Evi'ndeki kutlamalara Irak'ta bulunan Almanlar, Amerikalılar ve Iraklılar katılıyor. Bu yılki kutlamalar da, büyük bir ahşap bira fıçısına çeşme çakılması töreni ile başladı. Almanya'dan özel olarak getirtilen orkestra geceye renk katarken, Almanca şarkılar söylenildi. Gecede yüzlerce şişe bira tüketildi.

Alman Evi Sorumlusu Gunter Völker, Erbil'de Alman hükümeti adına bulunduklarını belirtti. Bölgenin çok güzel ve güvenli olduğuna dikkat çeken Gunter Völker, "Biz Almanya'da her yıl düzenlediğimiz bir festival için burada toplandık. Burada 3 yıldır bu bayramı kutluyoruz. Burada görev yapan Almanlar ve yerel halkın da katılımı ile festivalimiz renklendi" dedi.

Almanya'ya Cihan aracılığıyla sevgilerini yolladığını aktaran Völker, "Biz şimdi Irak'tayız. Festivali, buradaki insanların, Alman, Türk, Kürt, Amerikalıların bir araya gelmesi için, tüm dünyadaki insanlar için düzenliyoruz. Burası çok iyi güzel bir yer, onun için buradayız" diye konuştu.

(CİHAN)