kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Guardian:"Artık askerler de eleştiriliyor"

Giriş Saati : 10.10.2008 10:22
Güncelleme : 10.10.2008 19:52
Yeni Haber
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun Aktütün saldırısı üzerine PKK'yı hedefleyen hava operasyonları yapılırken Antalya'da golf oynamaya devam ettiği haberleri ve buna ilişkin tepkiler, İngiliz The Guardian gazetesinde habere konu oldu. The Guardian, Babaoğlu'na "görülmemiş" eleştirilerin yöneltildiğini belirtirken "Türk Hava Kuvvetleri Komutanı, operasyonu golf sahasından yönetti diye hücuma uğradı" yorumunu yaptı.

The Guardian gazetesi, Türkiye muhabiri Robert Tait imzalı haberinde Türk Hava Kuvvetleri Komutanı'nın PKK'ya karşı operasyonu "golf sahasından yönettiği" diye eleştirilere maruz kaldığını belirtirken "Türk Silahlı Kuvvetleri, askerlerin kendilerini modern laik devletinin koruyucuları olarak gördükleri ülkede on yıllarca nerdeyse hiç eleştiriye uğramamışlardı" diye yazdı.

"ASKERLERİN STATÜSÜ SORGULANIYOR"

Ancak askerlerin "statüsü"nün, üst düzey bir komutanın "Kürt militanları" ile çatışmalarda 17 askerin öldürülmesinden saatler sonra golf oynarken görüntülenmesi üzerine sorgulandığını kaydeden gazete, Babaoğlu'nun, daha sonra hava akımlarını "golf sahasından koordine ettiği"ni söylediğine dikkat çekerken Babaoğlu'nun Ankara'daki karargahına ancak ülkenin yas içinde olduğu Pazar akşamı döndüğünü yazdı.

"Şimdi Babaoğlu, medya tarafından üst düzey komutanlar için görülmemiş bir biçimde sıkıştırılıyor" diyen gazete, Babaoğlu'nun fotoğraflarını ilk olarak hükümet yanlısı iki gazetenin ön sayfalarında yer aldığını ancak laik medyada da eleştirildiğine işaret ederek bunun örneklerini de verdi.

İngiliz gazetesi, tartışmaların Aktütün saldırısı ardından istihbarat veya operasyonel hatalarının olup olmadığı yolundaki tartışmaların da yapıldığına dikkat çekerken askerlerin, terörle mücadele konusunda daha uzun gözaltı süreleri dahil olmak üzere, daha çok yetki istediklerinin sanıldığını da belirtti.

ANKA