kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Borsa koridoru

08.10.2008
CEZ, Ak'ın % 37.4'ünü aldı
Çek enerji firması CEZ, Akenerji'nin yüzde 37.4'ünü 302.6 milyon dolar karşılığında alma konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı. Borsaların düştüğü bu dönemde yapılan anlaşma Ak Enerji hisselerine yüzde 9.14 prim yaptı. CEZ, Akenerji ile birlikte önümüzdeki beş yılda Türkiye'de enerji üretim kapasitesini artırmak için 3 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını söyledi.

Gama'dan Rusya'ya fabrika
Gama Holding şirketlerinden GAMA Endüstri tarafından Rusya'nın Vyksa şehrinde inşa edilen 1.5 milyar dolarlık çelik fabrikası 38 ayda tamamlanarak resmi törenle açıldı. Yıllık üretim kapasitesi 1.5 milyon ton olan tesis, otomobil, boru, gemi ve endüstriyel ekipman üretim endüstrilerinde kullanılan sacı üretecek.

THY'den en iyi teklif
Bosna-Hersek hükümetinden bir kaynak, Türk Hava Yolları'nın (THY), Bosna-Hersek Havayolları'nın yüzde 49 hissesinin satılması için açılan ihalede en iyi teklifi verdiğini söyledi. THY, söz konusu ihale sürecine dahil olduğunu geçen ay İMKB'ye açıklamıştı.

Tekstil: Süreç devam ediyor
Tekstil Bankası yüzde 20'lik sert düşüşün ardından borsaya olağanüstü bir fiyat hareketleri konusunda bilgi verdi. GSD Holding'in sahip olduğu payların satışı konusunda yetkilendirilen yatırım bankası JP Morgan'ın satış süreci ile ilgili çalışmasının devam ettiği açıklandı.

Vestel'in kredi notu düştü
Moody's Vestel Elektronik'in kredi notunu B2'den B3'e indirdiğini ve görünümü ise olumsuzda teyit ettiğini açıkladı.