kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şehit polisler için hazin tören

Giriş Saati : 09.10.2008 11:57
Güncelleme : 09.10.2008 21:57
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Şehit polisler için hazin tören
Diyarbakır'da polis servis aracına yapılan saldırıda şehit olanlar bugün cenaze törenlerinin ardından toprağa verilirken şehit polis memurlarının hayat hikayesi de yürek burkuyor.

Örneğin saldırıda şehit olan polis memuru Ramazan Tavşancı'nın hamile olan polis eşinin de saldırı sırasında aynı araçta olduğu belirtildi.

Ramazan Tavşancı'nın babası Şükrü Tavşancı, yaptığı açıklamada, oğlunun 10 yılı aşkın süredir polis memuru olarak görev yaptığını belirtti. Tavşancı, şöyle dedi:

''Evladım, meslektaş eşiyle birlikte 4 yıldır Diyarbakır'da görev yapıyordu. Olay sırasında eşinin de aynı serviste bulunduğunu duyduk. Polis olarak bizi gururlandıran oğlumun şehit düşmesinin üzüntüsünü yaşıyoruz. Vatan sağ olsun... Polis eşi 4 aylık hamile olan evladım, ikinci kez babalık sevincini yaşayamadı. Hükümetimizden böyle haince saldırıları önlemelerini istiyoruz. Nice kuzularımız şehit düşüyor, içimiz yanıyor.''

Tavşancı, oğlunun cenazesinin bugün Edirnekapı Polis Şehitliği'nde toprağa verileceğini kaydetti.

HAMİLE EŞ HASTANEYE KALDIRILDI

Diyarbakır-Silvan karayolu üzerinde servis aracına yönelik yapılan hain saldırıda şehit düşen Yozgatlı Ahmet Kılıçaslan'ın hamile eşi de hastaneye kaldırıldı. Üçüncü çocuğuna 8 aylık hamile olduğu bildirilen Ayşe Kılıçarslan, erken doğum şüphesiyle Ankara'ya sevk edildi.

Diyarbakır'dan gelen şehadet haberi şehit polisin baba ocağını yasa boğdu. Şehit polisin 8 yaşında erekek ve 4,5 yaşında bir kız çocuğunun olduğu öğrenildi. Yozgat'ın Esenli Beldesi'nde ikamet eden şehit polis Ahmet Kılıçaraslan'ın baba ocağı ziyaretçi akınına uğradı. Acılı aile, gelen taziyeleri kabul ederken Ahmet Kılıçaslan'ın cenazesi Esenlı Beldesi'nde ikindi namazından sonra aile kabristanlığında toprağa verilecek.

KIZINDAN İNTİKAM YEMİNİ

Diyarbakır'da polis okulunun servis aracına yönelik düzenlenen hain saldırıda şehit olan polis memurlarından 4 çocuk babası Duran Karabuğaş'ın (40), cenaze töreninde yatılı okulda okuyan 17 yaşındaki kızı Tuğba, intikam yemini etti.

Gözyaşları içinde babasının tabutunu ve fotoğrafını öpen Tuğba'nın "Sana söz veriyorum baba polis olacağım, görevi devralacağım. Bayramda elini öpmeye gelemedim, şimdi cenazeni öpmek nasip oldu. Yok mu buranın bir yetkilisi, beni polis yapın, gideyim oraya hainlerin, babama kurşun sıkanların ellerini kırayım" sözleri yürekleri dağladı.

EMEKLİLİĞİNİ GEÇİRMEYİ DÜŞÜNDÜĞÜ EVİ TAMAMLAMIŞTI

Şehit polis memuru Karabuğaş'ın, yaz tatilinde köyünde 3 yıldır devam eden evinin inşaatını kendisi de çalışarak tamamladığı belirtilirken, emekliliğini bu evde geçirmeyi planladığı öğrenildi.

"POLİS ALIP GÖREVİ DEVRALACAĞIM"

Yozgat'ta lisede yatılı olarak okuyan şehidin 17 yaşındaki kızı Tuğba, babasının tabutu başında intikam yemini etti. "Nasıl kıydılar sana babacığım, hainler sana nasıl kıydılar " diye feryat eden Tuğba, "Sana söz veriyorum baba, polis olacağım, görevi devralacağım. Bayramda elini öpmeye gelemedim, şimdi cenazeni öpmek nasip oldu. Yok mu buranın bir yetkilisi, beni polis yapın, gideyim oraya hainlerin, babama kurşun sıkanların ellerini kırayım" diye feryat etti.

KARDEŞ YEMİN ETTİ

Şehit polis memuru Adem Seyfioğlu'nun cenazesi de, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Adem Seyfioğlu'nun cenazesi, havaalanından cenaze aracına konularak Andırın ilçesine bağlı Yeşilova beldesine konvoy eşliğinde getirildi.

Buradan Yeni Mahalle'de bulunan baba evine götürülen cenaze, baba Selahattin Seyfioğlu, anne Mahire Seyfioğlu ve şehidin kardeşleri tarafından karşılandı. Cenaze getirilirken izdiham yaşandı.

Baba Selahattin Seyfioğlu, oğlunun tabutuna sarılarak, ''Bebeğim benim, tosunum benim. Ben seni böyle mi gönderdim? Ben seni böyle mi karşılayacaktım? Kahrolsun PKK'' diye ağıt yaktı.

Şehidin cenazesi, daha sonra, Yeşilova Orman İşletme Müdürlüğüne ait tesislerin parkına götürüldü.

Cenazenin Orman İşletme Müdürlüğüne götürülüşü sırasında ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen vatandaşlar ''Kahrolsun PKK, kahrolsun Apo. Mecliste PKK istemiyoruz'' diye slogan attı.

Şehit polis memuru Adem Seyfioğlu'nun cenazesi, buradan tören alanına getirildi.

Şehidin kardeşi Yasin Seyfioğlu, tabutuna sarılarak, ''Ağabey, sen rahat uyu. Söz veriyorum kanın yerde kalmayacak. İntikamını alacağım. Zaten 2 yıl sonra ben de asker olacağım. O şerefsizlerle dağlarda nasıl olsa karşılaşacağım. Kanını yerde bırakmayacağım, sana söz veriyorum. Sadece sabret'' diye konuştu.

Annesi Mahire Seyfioğlu'nun ''Sakın ağlama, hiç kimse ağlamasın, o şerefsizleri sevindirmeyeceğiz. Daha 25 yaşındaydı, 6 aylık çocuğu vardı'' demesi üzerine de Yasin Seyfioğlu, ''Ağabey, gözün arkanda kalmasın, onlara çok iyi bakacağım'' diye konuştu. Yasin Seyfioğlu, daha sonra annesine sarıldı.

Cenaze törenine şehidin anne ve babasının yanı sıra eşi Dilara Seyfioğlu, kardeşleri, yakınları, Kahramanmaraş Vali Vekili Volkan Barış Göçmez, 39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk, Osmaniye Belediye Başkanı Davut Çuhadar, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Daire Başkanı Ahmet Pet, Osmaniye Emniyet Müdürü Halil yılmaz, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Saim Öztürk katıldı.

Şehit polis memuru Adem Seyfioğlu'nun cenazesi, törenin ardından Yeşilova mezarlığında toprağa verildi.

TÖREN DÜZENLENDİ

Diyarbakır'da dün polis servis aracına düzenlenen saldırıda şehit olanlar için tören düzenlendi.

*UĞURLAMA TÖRENİNDEN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ...

Polis memurları Ahmet Kılıçarslan, Adem Seyfioğlu, Ramazan Tavşancı, Duran Karaboğaş ve teknik şoför yardımcısı Vedat Ulu'nun cenazesi sabah hastane morgundan alınarak, cenaze töreninin düzenleneceği Ali Gaffar Polis Meslek Yüksekokuluna getirildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun katıldığı törende konuşan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, şehit ailerinin büyük acı çektiğini, ancak onlar kadar bu acıyı duyup, paylaştıklarını vurguladı.

Şehit ailelerinin kendilerine emanet olduğunu, bu emanetin değerini bildiklerini ifade eden Atalay, bu konuda gereken her şeyin yapacaklarını söyledi.

Emniyet teşkilatının köklü büyük ve disiplinli bir teşkilat olduğunu belirten Atalay, ''Ülkemiz ve toplumumuz için fedakarca her zaman canının da vermesini bilmiştir. Bu uğurda mücadelesini sürdürmektedir, sürdürecektir. Bu mesleğin kendi anlamı içinde şehitlik de vardır ve bu yüksek bir mertebedir'' dedi.

''DÜNYANIN EN ÖNEMLİ MESELELERİNDEN BİRİDİR''

Terörün acımasız olduğunu, nerede ve kime karşı olursa olsun terörü lanetlediklerini vurgulayan Atalay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Zaten terörün nerede ortaya çıkacağı ve kimi vuracağı belli olmuyor. Terörle mücadele dünyanın en önemli meselelerinden biridir. Biz Türkiye olarak bu mücadeleyi planlı ve kararlı olarak sürdürüyoruz. Birliğin, kardeşliğin gelişmesini engellemek, Türkiye'nin büyümesini engellemek istiyorlar. Her bölgemiz bir canlanma içinde ama birileri bundan rahatsız. Türkiye büyüyor, birileri bundan rahatsız. Türkiye'yi kardeş kavgası içine sokmak istiyorlar. Türkiye'nin tekrar iç huzursuzluklarla gelişmesini engellemek istiyorlar. Biz bu konuda ciddi planlı mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Ama vatandaşlarımızla terörü çok iyi ayırmalıyız. Biz vatandaşımızın değerini biliyoruz. Vatandaşlarımız bu terör ve teröristlerle mücadele konusunda daha kararlı bir tutum içinde olmalı ve bize yardımcı olmalı. Şehitleri uğurlarken üzüntü içinde en önemli husus şudur; bu şehitlerimiz bizlere hangi dersi veriyorsa onu da iyi anlamak durumundayız.''Saldırıda yaralanların durumunun iyi olduğunu kaydeden Atalay, şehit yakınlarına seslenerek, ''Şehitlerin emanetisiniz. Bu konuda Türkiye olarak ve emniyet teşkilatı olarak sizlerin yanınızdayız ve hiç yalnız kalmayacaksınız'' diye konuştu.

Diyarbakır'da polis servis aracına düzenlenen saldırıda şehit olan teknisyen yardımcısı Vedat Ulu'nun cenazesi, doğum yeri olan Diyarbakır'ın Geyiktepe köyünde toprağa verildi.

Şehit Ulu'nun cenazesi, Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu bahçesinde düzenlenen törenin ardından, ambulansla kent merkezine 30. kilometre uzaklıktaki Geyiktepe köyüne getirildi. Köy meydanında Diyarbakır İl Müftüsü Ali Melek'in kıldırdığı cenaze namazının ardından, şehidin cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine, şehidin ailesi, yakınları, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Kutbettin Arzu, İhsan Arslan, Ali İhsan Merdanoğlu, Abdurrahman Kurt ve Osman Aslan ile askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ulu'nun yakınları cenaze töreninde Kürtçe ağıtlar yakarak üzüntülerini dile getirdi, fenalık geçirenlere sağlık görevlileri müdahale etti.

"OĞLUM ŞEHİT OLDUĞU İÇİN MUTLUYUM"


Diyarbakır'da polis servis aracına düzenlenen saldırıda şehit düşen 15 yıllık polis memuru Duran Karabuğaş'ın görev yerinden memnun olduğu ve şark hizmetinin bitimine az kalmasına rağmen ayrılmak istemediği öğrenildi.

Şehidin babası Şahinkaya Belde Belediye Başkanı İbrahim Karabuğaş, oğlu şehitlik mertebesine ulaştığı için mutlu olduklarını söyledi.
"Vatanımız için, malımızla, canımızla, evladımızla ordumuzun yanındayız." diyen baba Karabuğaş, hainlerin üstesinden gelineceğine inandığını söyledi.

Düzenlenen saldırı sonrası yaralanan ancak kaldırıldığı hastanede şehit olan Duran Karabuğaş'ın Kahramanmaraş merkeze bağlı Şahinkaya beldesinde yaşayan ailesi acı haberle sarsıldı. Yakınları, Yeşilova Mahallesi'nde taziyeleri kabul ediyor.

Öte yandan, 12 yıl TBMM'de görev yapan ve 3 yıldır da Diyarbakır'da bulunan Karabuğaş'ın görev yerinden memnun olduğu öğrenildi.
Karabuğaş'ın şark hizmeti bitimine az kalmasına rağmen, Diyarbakır'da kalmayı arzu ettiği öğrenildi.

EŞİ DE POLİS OLAN ŞEHİT ŞÜKRÜ TAVŞANCI, İKİNCİ KEZ BABA OLACAKMIŞ


Diyarbakır'daki hain saldırıda şehit olan polis memuru Şükrü Tavşancı'nın İstanbul'da yaşayan ailesinin evine ateş düştü. Anne Tavşancı oğlunun arkasından ağıtlar yaktı, acılı baba ise "Vatan sağolsun! " diyerek metanetini korudu. Şehit Şükrü Tavşancı'nın polis memuru olan eşinin ikinci çocuğuna hamile olduğu öğrenildi.

Şehit Şükrü Tavşancı'nın Kağıthane'de oturan ailesi, Diyarbakır'dan gelen acı haberle hüzne boğuldu. Metanetini koruduğu gözlenen baba Şükrü Tavşancı, oğluyla iki gün önce görüştüklerini söyleyerek, "Bana 'baba bizi merak etmek. Biz çok iyiyiz, kendinize iyi bakın' dedi. Vatan sağolsun! " şeklinde konuştu. Anne Hüsniye Tavşancı ise, oğlunun arkasından ağıtlar yaktı. Ayakta durmakta güçlük çeken anne Tavşancı, yakınlarının yardımıyla polis otomobiline bindirilerek cenaze namazının kılınacağı Fatih Camii'ne götürüldü. Şükrü Tavşancı'nın kayınpederi Mehmet Özyar da, teröre lanet yağdırdı. Terörün bitirilmesi için yetkililere seslenen Özyar, "Bu daha ne kadar devam edecek? Yeter artık! " diye konuştu.

Şehit polis memurunun yengesi Songül Tavşancı ise, evlerine Türk bayrağı asarak teröristlere meydan okudu. Yenge Tavşancı, kendi oğlunun gerekirse bu vatan için şehit vermeye hazır olduğunu haykırdı.

Bu arada, evin önünde toplanan Şükrü Tavşancı'nın yakınları ve mahalle sakinleri, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde uzun süre slogan attı. Şehidin yakınları göz yaşlarına boğuldu.

Öte yandan, 10 yıllık polis memuru Şükrü Tavşancı'nın 2 yıldır Diyarbakır'da görev yaptığı ve Şark hizmetinin son senesinde olduğu belirtildi. Şükrü Tavşancı'nın polis memuru olan eşi Seda Tavşancı'nın da ikinci çocuklarına 4 aylık hamile olduğu öğrenildi. Çiftin 6 yaşında Çağrı isimli çocukları bulunuyor.