kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kurşuna dayanıklı karakol önerisi

Giriş Saati : 09.10.2008 12:22
Güncelleme : 09.10.2008 23:45
Yeni Haber
Bombaya ve kurşuna dayanıklı kapı ve pencere sistemleri geliştiren şirket, bu sistemi TSK ile paylaşmaya hazır olduklarını bildirdi...
Çuhadaroğlu Holding'in CEO'su Nejat Çuhadaroğlu, Türkiye'nin bombaya ve kurşuna dayanıklı ilk kapı, pencere ve cephe sistemlerini geliştirdiklerini ve bu konuda pekçok projeyi başarıyla uyguladıklarını belirterek, "Askerimizin maruz kaldığı terör saldırılarındaki kayıpları en aza indirmek için geliştirdiğimiz bomba ve kurşuna dayanıklı sistemi Türk Silahlı Kuvvetleri ile paylaşmaya hazırız. Hatta uluslararası sertifikaya sahip sistemi bir karakolda ücretsiz olarak uygulamak istiyoruz" dedi.

PARÇA TESİRLİ ÖLÜMLERİ ÖNLÜYOR

Nejat Çuhadaroğlu'nun verdiği bilgiye göre Çuhadaroğlu Metal Sanayi ve Pazarlama A.Ş'nin geliştirdiği bombaya dayanaklı kapı, pencere ve cephe sistemleri, patlamaların yaratacağı parçalanmaya engel olarak, buradan kopan parçaların bina içinde ölümlere yol açmasını engelliyor. İngiltere'de gerçekleştirilen testte, hem cephe hem de cepheye bağlı kapı 120,87 kPa basınca ve 531,9 kPa güce maruz bırakıldı. 2 ayrı Amerikan standardına (GSA-ASTM) göre yapılan değerlendirmelerde, herhangi bir hasar tespit edilemedi.

TERÖR SALDIRISI SONRASINDA GELİŞTİRİLDİ

Bombaya ve kurşuna dayanaklı kapı, pencere ve cephe sistemlerinin hayat kurtarıcı olduğunu vurgulayan Çuhadaroğlu, "Dış cephe giydirmesi yaptığımız Levent'teki eski HSBC binasının maruz kaldığı terör saldırısı sonrasında bu sistemi geliştirdik. O binaya yapılan saldırı bizi derinden yaraladı. Binaya saldırının hemen ardından, bu tip saldırılarda can kaybını en aza indirecek olan bombaya dayanıklı dış cephe sistemleri üzerindeki çalışmalarımızı hızlandırdık. İki yıl önce yurtiçinde testlerini başarıyla gerçekleştirdiğimiz sistemimizi, İngiltere'de de test ettirerek, uluslararası standartlara uygunluk sertifikası aldık" dedi.

TSK İLE İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

17 şehit verilen Aktütün Karakolu saldırısından da büyük üzüntü duyduklarını belirten Çuhadaroğlu, şöyle konuştu:

"Ülkemiz yıllardır terörle mücadele ediyor. Özellikle Güneydoğu'da sınır bölgesindeki askerlerimiz çok zor şartlar altında görev yapıyor. Geliştirdiğimiz güvenlik sistemleri, özellikle bombaya ve kurşuna dayanıklı sistemlerimiz, stratejik öneme sahip bölgelerdeki askeri tesislerimizde kar amacı gütmeksizin uygulamaya hazırız. Hatta Aktütün yada öngörülen bir noktada bu çalışmayı bedelsiz olarak uygulayabiliriz. Bu konuda üzerimize düşeni yapmak için Türk Silahlı Kuvvetleri'yle her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu belirtmek isteriz" dedi.

ANKA