kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Toptan partilere, "CHP yok, uzlaşma yok" diyecek

Giriş Saati : 09.10.2008 12:10
Güncelleme : 09.10.2008 21:27
Yeni Haber
Meclis Başkanı Köksal Toptan, Meclis'te grubu bulunan siyasi partilere yaptığı 4 ayrı uzlaşma komisyonu kurulması çağrısından CHP'nin destek vermemesi nedeniyle umduğunu bulamadı.

Toptan'ın yarın ya da önümüzdeki hafta Pazartesi günü, uzlaşma komisyonlarına üye ismi bildiren AKP, MHP ve DTP Grup Başkanvekilleriyle bir görüşme yaparak "uzlaşma komisyonlarına kuramıyoruz, çünkü CHP destek vermiyor. CHP olmadan uzlaşı da olmaz" mesajı verecek.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, ANKA'nın uzlaşma komisyonları ile ilgili sorularını yanıtladı. Toptan, Eylül ayında Meclis'te grubu bulunan siyasi partilere getirdiği 4 ayrı uzlaşma komisyonu kurulması önerisine AKP, MHP ve DTP'nin destek vererek üye bildirdiğini hatırlattı. Toptan, CHP'nin ise uzlaşma komisyonlarında yer almaya yanaşmadığını belirtirken, CHP olmadan komisyonların kurulmasının mümkün olmadığını söyledi.

Toptan, "Anayasa değişikliği, Meclis İçtüzüğü değişikliği, AB Uyum Yasaları ile Siyasi Partiler Kanunu, Seçim Kanunu, Siyasi Etik ve Siyasetin Finansmanı" konularında 4 ayrı uzlaşma komisyonu kurulması önerisi konusunda gelinen noktayı ise yarın ya da önümüzdeki hafta Pazartesi günü AKP, MHP ve DTP grup başkanvekilleriyle yapmayı planladığı görüşmede anlatacağını bildirdi. Grup Başkanvekillerine CHP'nin destek vermemesi ve üye bildirmemesi nedeniyle uzlaşma komisyonlarının kurulmasının mümkün olmadığını anlatacağını ifade eden Toptan, "CHP olmadan uzlaşma olmaz, komisyonların kurulması teknik olarak mümkün değil" diyeceğini bildirdi.

"KENDİ ARANIZDA ORTAK ÇALIŞMA YÜRÜTÜN"

Meclis Başkanı Toptan, AKP, MHP ve DTP grup başkanvekilleri ile yapacağı görüşmede, üç partiye "uzlaşma komisyonları kurulmasa da kendi aranızda bu konularda bir ortak çalışma yürütülebilirsiniz, ortak çalışma grubu oluşturabilirsiniz" mesajı da vereceğini kaydetti.

(ANKA)