kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Luca De Meo

Kriz 007 James Bond'a otoda ekonomiyi öğretir

02.10.2008
Finansal kriz ve petrol zamlarına Alfa Romeo CEO'su De Meo'dan ilginç bir tasarruf önerisi geldi: "Bundan sonra James Bond artık Ford Ka'ya biner"..
Krizin gölgesinde düzenlenen Paris Otomobil Fuarı'nda ekonomik ve çevreci yeni modellerin fazlalığı dikkat çekti. Otomotiv üreticileri bu modellerle, hızla büyüyen kriz, artan petrol fiyatları, AB Komisyonu'nun aldığı karbondioksit salınımı kısıtlamalarına karşı hızla yol aldıklarını gösterdi. Hemen hemen her otomotiv markasının standında daha çevreci, daha ucuz küçük modeller sergilendi. Fiat Pazarlama'dan sorumlu Başkan Yardımcı, Alfa Romeo ve Abart markalarının CEO'su Luca De Meo, her markanın küçük bir model üretimiyle ilgili olarak ise "Bundan sonra 007 James Bond, artık Ford Ka'ya biner" esprisini yaptı. Ünlü ajan filmlerinde bugüne kadar gösterişli, lüks modelleri tercih ediyordu.

'MİTO DOĞRU MODEL'
Luca De Meo, Alfa Romeo'nun ilk küçük modeli MiTo için ise "Doğru zamanda, doğru model" yorumunu yaptı. Luca De Meo, MiTo'nun Alfa markasının daha fazla kişiye ulaşması için geliştirildiğini belirterek, "Ama şanslıyız, herkesin küçük model geliştirdiği ve krizden etkilendiği bir dönemde, bu modeli piyasaya sunuyoruz" dedi. Fiat CEO'su Sergio Marchionne'nin Alfa'nın başına geçtiği zaman kendisinden satışları iki kat artırıp 300 bin adetlik satış istediğini belirten De Meo, "Gece gündüz bunun için çalışıyorum. Bu hedefe 2010 yılında MiTo'nun da desteği ile ulaşacağız. Şu an 145 bin adet olan satışımıza MiTo'nun 70 bin adetlik katkısı olacak" şeklinde konuştu.