kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Ekim 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yılın ticarisi 'Bursalı üçüzler' yılın otomobili için de aday

29.09.2008
'Otomobil Oskarı'nda geri sayım başladı. 37 aday otomobil, yılın otosu olmak için yarışıyor. Aday otomobiller arasında yılın ticari aracı seçilen ve fikri mülkiyet hakkı Tofaş'a ait Bursalı üçüzler de var..
İLİŞKİLİ HABERLER
Yılın ticarisi 'Bursalı üçüzler' yılın otomobili için de aday
Otomotiv dünyasının 'Oskar'ı kabul edilen Car of the Year'da (Yılın Otomobili) geri sayım başladı. Bu yıl 37 aday otomobil finale adını yazdırmak için yarışıyor. 23 ülkeden 59 jüri üyesinin oylarıyla 37 otomobilden 7'si finalde yarışmaya hak kazanacak. 30 Eylül 2008 tarihinde sonuçlanacak ilk oylama sonrasında finale kalan 7 otomobil 2 Ekim 2008 tarihinde Paris'te düzenlenecek Otomobil Fuarı'nda açıklanacak.
Yılın otomobilini belirleyecek son oylamanın tarihi ise 14 Kasım. Jüri üyelerinin vereceği puanlar 7 otomobilden birini 2009 yılının otomobili yapacak.

TÜRK İMZASI
Yılın otomobili için yarışan 37 otomobil arasında Türk tasarımcı Murat Günak'ın imzası bulunan Ford'un SUV aracı Kuga ve Tofaş Bursa fabrikasında üretilen Citroen Nemo/Fiat Fiorino/ Peugeot Bipper da var. Yeni bir sınıf yaratan ve geçtiğimiz günlerde Hannover'de düzenlenen ticari araç fuarında yılın ticari aracı seçilen üçüzlerin binek versiyonları da yılın otomobili olmak için yarışıyor.
Yılın otomobili için aday 37 otomobil şöyle: "Alfa Romeo MiTo, Audi A4, Audi Q5, BMW X6, BMW 7 serisi, Chevrolet HHR, Chrysler Grand Voyager, Citroen Berlingo/Peugeot Partner, Citroen C5, Citroen Nemo/Fiat Fiorino/Peugeot Bipper, Dacia Sandero, Dodge Journey, Ford Fiesta, Ford Kuga, Honda Accord, Honda Jazz, Hyundai H1/i800, Hyundai i10, Jaguar XF, Jeep Cherokee, Lancia Delta, Mazda 6, Mercedes-Benz GLK, Mitsubishi Lancer, Nissan Murano, Opel Agila/Suzuki Splash, Opel Insignia, Renault Kangoo, Renault Koleos, Renault Megane, Seat Ibiza, Skoda Superb, Subaru Forester, Toyota Land Cruiser 200, Volkswagen Golf, Volvo XC60."
Haberin fotoğrafları