kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Zihin sağlığı için harita okuyun

02.10.2008
Tatiller hem stres seviyeleriniz, hem de seks hayatınız için iyidir. Ama birçok insan (Özellikle de masalarına yapışık olanlar) tatillerin Google gibi bir site yaratma olasılığınızı artıracağını, hatta 'Bob Dylan'ın ne konuştuğunu anlamanıza bile' yardımcı olacağını unuturlar!

GPS'İNİZİ KAPATIN...
Peki zihin sağlığınızı nasıl koruyabilirsiniz? Tabii ki haritalarla! Tuhaf bir yere giderken, bilmediğiniz bir bölgede yürürken ya da hiç tanımadığınız bir şehrin metro sistemini anlamaya çalışırken, beyninizin birçok farklı bölümünü aynı anda kullanırsınız. Bu yüzden de yola çıktığınızda otomobilinizdeki GPS'i (Uydu kanalıyla yön bulucu) kapatın ve bunun yerine haritayı okumak için görsel ve uzamsal becerilerinizi; daha sonra ne yapacağınızı açıklamak için de (Tatlım sola dön. Hemen şimdi!) sözlü becerilerinizi kullanın. Eğer aracı kullanan kişi sizseniz, dar bir alandan çıkmak için karar alma becerilerinizi kullanın... (Aman Tanrım, orası değil burası!)

YA KAYBOLURSANIZ!

Bu uygulamalar, bilgiyi hemen işlemeyi ve geri dönüş yolu için de hatırlamayı sağlar. Peki ya kaybolursanız? Bunu beyin jimnastiği gibi düşünün çünkü "Neredeyim ben?" bilmecesini çözmek; beyin gücünüzü de arttırır. Bu yüzden, eşinizle gelecek yıla yönelik tatil planı yaparken'ortadan kaybolmak üzere' anlaşın. Eğer kurduğunuz haritalı planlar suya düşerse, yola çıkarken kapattığınız GPS'i yeniden devreye sokabilirsiniz...