kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Esat Edin ve 3 çocuğu sele kapıldı

Giriş Saati : 04.10.2008 10:33
Güncelleme : 04.10.2008 18:48
Yeni Haber
Kemer Country'nin sahibi işadamı Esat Edin ve 3 çocuğu, Zeytinli beldesi Mehmetalan bölgesi yakınlarında bulunan Hızır Kamping'te dün gece meydana gelen selde sulara kapılarak hayatını kaybetti.

Kemer Country'nin kurucusu işadamı Esat Edin'in evine ateş düştü. Edin'in babası ve Londra'daki oğluna ölüm haberi verilmezken, Edin'in eşi Mehbare Edin ise geçtiğimiz Mart ayında kanser nedeniyle yaşamını yitirmişti.

Kemer Country'nin kurucusu işadamı Esat Edin ve 3 çocuğu Balıkesir'in Edremit ilçesinde çocuklarıyla birlikte katıldıkları kampta sele kapılarak yaşamını yitirdi.

Esat Edin'in eşi Mehbare Edin ise geçtiğimiz Mart ayında kanser nedeniyle yaşamını yitirmişti. Aile adına ilk açıklamayı yapan Kemer Country Genel Koordinatörü Mehmet Köseoğlu, "Acımız sonsuz. Aileden kimse şu anda burada olmadığı için böyle bir açıklama yapmak zorunda kaldığım için çok üzgünüm.

Esat Bey Londra'da olan büyük oğlu Murat edin ile bayramlaşmak için çocukları Serra, Can ve Aliye ile bayramda Londra'ya gitmişti. Perşembe günü Türkiye'ye dönmüşlerdi. Çocuklarına söz verdiği için cuma günü kamp yapmak için Edremit'e gittiler. Orada bir otele yerleşmişler ve otele yakın bir yerde de çadır kurmuşlar.

Esat bey ile çocuklar çadıra geçmişler. Çocukların dadıları da otelde kalmış. Otelin camından hem çadır görülebiliyor hem de çocukların sesleri duyulabiliyormuş.

Akşam 21.00 sıralarında sağanak yağmur başlamış. Yağmur başladıktan sonra da dadıları çocukların sesini duymaya devam etmiş. Ancak 23.00 sıralarında sesler kesilmiş. Çadırı da göremeyince Rıfat Edin'i arayıp durumu bildirmiş.

Rıfat Edin de Balıkesir Jandarma Komutanlığı'nı aramış. Ondan sonra da arama çalışmaları başlamış. Dün sabah saat 06.30'da önce Serra ve Aliye Edin daha sonra da Can Edin bulunmuş. Saat 09.30'da Esat Edin bulunmuş.

Çok büyük bir insandı. Türkiye için çok önemli bir beyindi. Arkasından herkesin saygı duyması gerekir. 15 tane şehit içinde çok üzgünüz. Ailemiz için, ülkemiz için üzgünüz. 'Beterin beteri var mı?' derler ama Allah daha beterinden hepimizi korusun" dedi.

Arama çalışmalarının elektriğin kesik olması sebebiyle zor şartlar altında gerçekleştirildiğini anlatan Köseoğlu, "Yağmur başladığı sırada belki otele geçselerdi. Bu olay yaşanmayacaktı. 6 ay içinde 6 kişiden oluşan nadide bir ailenin 5 ferdini kaybettik.

Cem Boyner olayın ardından Edremit'e gitti. Mustafa Koç da arama çalışmalarına katılması için helikopterini gönderdi. Kanada'da bulunan 90 yaşındaki babası Seci Edin ile Londra'da bulunan 14 yaşındaki oğlu Murat Edin'in henüz haberi yok.

Türkiye'ye geldiklerinde uygun bir şekilde kendilerine açıklanacak. Arama çalışmasında yardımı olan herkese ve dostlarına teşekkür ediyoruz. Cenazeler otopsilerin ardından İstanbul'a getirilecek.

ESAT EDİN VE 3 ÇOCUĞU İSTANBUL'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Balıkesir'de sel sularına kapılarak ölen Kemer Country'nin sahibi Esat Edin ve üç çocuğunun İstanbul'da toprağa verileceği bildirildi.

Kemer Country'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 48 yaşındaki iş adamı Esat Edin ve çocukları Mete Cem (12), Serra Şirin (10) ve Aliye'nin (7) cenazesi Balıkesir'den İstanbul'a getirilecek.

Cenazelerin, 6 Ekim Pazartesi günü Teşvikiye Camisi'nde yapılacak törenin ardından, Göktürk Mezarlığı'nda Edin'in Mart ayında vefat eden eşi Mehpare Taki Edin'in yanına defnedilmesinin planlandığı, ancak kesinlik kazanmadığı öğrenildi.

Çocukları ile 1 Ekim 2008 tarihinden bu yana Edremit'in batısındaki Mehmetalan Köyü Hızır Kamp Mevkisi'nde kaldıkları çadırda, 4 Ekim gecesi sel sularına kapılarak yaşamını yitiren Esat Edin'in, kampa gitmeyen 13 yaşında Murat Şeci adında bir oğlu daha bulunuyor.

İstanbul'da 6 Nisan 1960'da doğan Esat Edin, 1975 yılında Robert Kolej'nden ortaokul diplomasını aldı. Liseyi Londra'da Millfrield School'da tamamlayan Edin, Yale Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra denizcilik sektöründe iş hayatına atıldı.

Çeşitli firmalarda edindiği 4 yıllık deneyimin ardından aile şirketi Kemer Yapı ve Turizm A.Ş'de göreve başlayan Esat Edin, 1987 yılında yönetim kurulu başkanlığı görevine geldiği şirketin temellerini attığı Kemer Country Projesini hayata geçirdi. Edin, proje ile Göktürk beldesinde farklı bir kulvar açarak büyük gayrimenkul yatırımcılarını da bölgeye çekti. Esat Edin, aynı zamanda kurucusu olduğu Ömerli Yapı ve Turizm A.Ş'nin de yönetim kurulu başkanlığını yürütüyordu.

(AJANSLAR)