kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bakırköy'de patlama

Giriş Saati : 04.10.2008 10:22
Güncelleme : 04.10.2008 16:15
Yeni Haber
Bakırköy'de 4 katlı bir binada patlama meydana geldi. Patlamada ölen ya da yaralanan olmazken, patlamanın doğalgazdan kaynaklandığı öne sürüldü.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Edinilen bilgilere göre, olay, Bakırköy İstanbul Caddesi Cevizlik Mahallesi Mektep Sokak Kotil Apartmanı'nın ikinci katında meydana geldi. Saat 08.30 sularında apartmanın ikinci katında yaşanan patlama nedeniyle olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Patlamanın doğalgazdan kaynaklandığı öne sürülürken, olay sonrası patlamanın meydana geldiği katın duvarları yıkıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, apartmanın diğer katlarında ve çevredeki binalarda da maddi hasar meydana geldi.

Patlamanın olduğu dairenin alt katında oturan Sevgi Kara, "Büyük bir gürültü duyduk. Sarsıntı oldu. Evdeki dolap ve bilgisayar yere düştü. Çok korktuk ve dışarı çıktık" dedi.

Öte yandan, polis ve İGDAŞ ekipleri patlamanın olduğu yerdeki incelemelerini sürdürüyor.


İGDAŞ'TAN AÇIKLAMA

İGDAŞ'tan yapılan açıklamada sabah saatlerinde Bakırköy'de bulunan bir binanın orta katındaki dairede meydana gelen patlamanın nedeninin mutfaktaki ocağa bağlı bulunan fleksi borudan sızan gazdan kaynaklandığı ve fleksi boru üzerinde 4 cm civarında yırtık olduğunun belirlendiği bildirildi.

İGDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, "Bugün sabah saatlerinde Bakırköy Yeni Mahalle Huban Sokak'taki 44 numaralı binanın 5 numaralı dairesinde bir patlama meydana gelmiştir. İGDAŞ teknik ekiplerinin yaptığı ilk inceleme sonunda patlamaya mutfaktaki ocağa bağlı bulunan fleksi borudan sızan gazın sebep olduğu anlaşılmıştır. İlk incelemelerde fleksi boru üzerinde 4 cm civarında yırtık olduğu, buradan sızan gazın, ortama dolduğu ve henüz belirlenemeyen herhangi bir sebeple (Elektrikli cihazlardan kaynaklanan kıvılcımla olabilir) patladığı tespit edilmiştir" denildi.

Açıklamada, patlama esnasında daire boş olduğu için hiç kimsenin zarar görmediği hatırlatılarak şöyle denildi: "Söz konusu daireye yeni taşınan kiracı İGDAŞ'a haber vermeksizin usulsüz olarak doğalgaz kullanımına başlamıştır. İGDAŞ'ın gerekli kontrol ve onayı olmadan doğalgaz kullanımına geçildiği için bu üzücü olay meydana gelmiştir. Bu gibi olayların yaşanmaması için vatandaşlarımızın yeni doğalgaz kullanımına geçmeden önce mutlaka İGDAŞ'a haber vermelerini, İGDAŞ teknik ekipleri tarafından yapılacak kontroller ve onaydan sonra güvenle doğalgaz kullanımına geçmelerini önemle bir kez daha hatırlatmak isteriz."


İHA