kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Koleksiyona parkinson hastaları ilham verdi!

TÜLİN KERMEN
02.10.2008
Bir yıldızı diğerlerinden nasıl ayırırsın?
Parıltısından... Hayatın her bölümünde, farklılık yaratanlar dikkat çekerler. İşte Galata Moda Haftası'nda en çok ilgiyi çeken Özgür Masur bu haftaki konuğum. Son günlerde yıldızı gittikçe parlayan Masur kendisini ve yeni sezon tasarımlarını anlattı...

* Moda tasarımcısı olmaya nasıl karar verdiniz?
Ortaokul çağlarında, kişi kendinde belirginleşen niteliklerin hayata geçmesi adına ilk adımları atmaya başlıyor. Ailem zaten tekstilciydi, yabancı olmadığım bir sektörde armut dibine düşer sözünü hayata geçirmiş oldum. Ama tabii benim için gerçek adımlar Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ndeki eğitim yıllarımdır. O yıllarda hem okuyor, hem de vizyonu olan yarışmalara katılıyordum. Bu tarz önemli yarışmalardan aldığım birçok önemli derece, açıkçası şu anki beni perçinleyen tecrübelerdir.

* Sizi diğer tasarımcılardan farklı kılan nedir?
Bence Türkiye'de gerçekten çok önemli tasarımcılar var... Ben kendi adıma, içime sineni hayata geçirmeyi sevdiğimi söyleyebilirim. Tasarımlarımda genelde; kadında kırılganlığı yansıtan detayların ve hassas çizgilerin, kısaca kumaşların bedende oyunlarını gözlemlemek mümkündür. Bana göre belirgin farklılık da budur.

BENİ SOKAK BESLİYOR
* İlhamınızı nereden/nasıl alıyorsunuz?
Sokaklarda gözlemlediğim insan figürleri, koleksiyon hazırlarken bana birçok done verebiliyor. Oluşumda farklı kombinasyonlar ve farklı biçimler önemlidir. Sokak bu noktada bana göre, neyi nasıl kullanabileceğimize dair örneklerle dolu. Koleksiyonlarımda her zaman detaylardan yola çıkarak bir bütün oluştururum. O zaman daha iyi sonuca ulaştığımı hissediyorum.

* Bu sezon tasarımlarınızın teması nedir? Nereden esinlendiniz?
Bu sene koleksiyonumun teması 'DEN DEN'... Yani Türkçe'de kullandığımız ve tekrar anlamına gelen işaret. Koleksiyonun çıkış noktası ise parkinson hastalığı. Bu hastalıkta yaşanan nöbetlerin hep aynı olması, yani tekrar tekrar aynı şeylerin yaşanması, yeni koleksiyonumun açılımıdır.

KADINSI HATLAR ÖNEMLİ
* Tasarımlarınızı hangi filme, müziğe ya da ünlüye benzetiyorsunuz?
En çok Ferhan Özpetek filmlerinin kadınlarına yakıştırıyorum. Tasarımlarımda her zaman var etmeye çabaladığım kadınsı hatları ve kadın kırılganlığını yaratan detaylar, sanki bu rollerin kılıfını oluştururdu hissine kapılıyorum...

* Gelecekle ilgili projeleriniz neler?
Kendi showroom'umu açtım ve insanlar benim tasarımlarımı buradan alabiliyorlar. Ama asıl istediğim; insanların tasarımlarıma ulaşabilecekleri yerlerin sayısını arttırmak. Bunun dışında kendi koleksiyon çalışmalarımla birlikte, endüstrideki firmalara da koleksiyon hazırlamaya devam edeceğim. Bu tarz çalışmaların, çok daha fazla insana ulaşabilmek adına çok doğru bir yol olduğuna inanıyorum.

* Tasarımlarınız nerelerde satılıyor?
Nişantaşı'ndaki showroom'um dışında Midnight Express'de, yurtdışında ise Almanya, Madrid ve Yunanistan'da özel butiklerde satılıyor.