kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Bayramda aşırı yeme sendromuna karşı hazırlıklı olun

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
30.09.2008
Tatil merkezlerindeki açık büfeler ve evdeki ikramlar, bayramda kilo almaya neden oluyor. Bayramda aşırı yeme sendromu yaşandığına dikkat çeken Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çağatay, bu konuda alınabilecek önlemleri açıkladı.

TADIMLIK YİYİN!
Tatlı tercihinin sütlü tatlılardan yana kullanılmasını öneren Çağatay, "Hamur işi olanların sadece tadına bakın. Her yemek arasında meyve tüketin. Badem ve bitter çikolatayı tercih edin" dedi. Bayramda sağlıksız beslenmenin mide spazmına kadar varan sonuçları olduğunu vurgulayan Hülya Çağatay, özellikle diyabet, kalp hastalığı veya kronik böbrek yetmezliği gibi sağlık problemleri yaşayanların; bayramı sağlıklı geçirmek adına daha dikkatli olmaları gerektiğini belirtti ve ekledi:

TOKSİNİ ATIN
"Ramazan boyunca sıvı tüketimi azalır. Bayramda günlük su ve sıvı tüketiminizi artırın. 2 litre suyu azar azar öğün aralarında içmeye başlayın ve metabolizmanızı eski düzeninine yavaşça hazırlayın." Hazımsızlığa karşı ise, yemeklerden 30 dakika sonra bir fincan rezene çayı içilmesini öneren Hülya Çağatay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Metabolizmanızı hızlandıracak ve toksin atımına yardımcı olacak özel bir çay karışımı ile hem midenizi rahatlatın, hem de dolaşımınızı düzenleyin. 1 tutam rezene, 1 kabuk tarçın, 1 tutam yeşil çay, 1 halka kabuklu limon ve 2 dilim elma alın. Tüm bu malzemeleri 2 fincan su ile kaynatın. 15 dakika sonra ilk buharını verdiğinde, taze olarak tüketin."
Haberin fotoğrafları