kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yağış hayatı felç etti

Giriş Saati : 03.10.2008 11:53
Güncelleme : 03.10.2008 23:46
Yeni Haber
İzmir'de, gece başlayan ve sabaha kadar devam eden sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi.

Bayram dönüşü işe giden vatandaşlar trafikte tıkanırken, yollar çakıl ve taşlarla doldu. 24 saat içerisinde 5 kilogram yağış düştü. Gece özellikle Karşıyaka, Buca ve Konak bölgelerinde ağırlıklı olarak yağan sağanak yağmur bazı evleri ve iş yerlerini su basmasına sebep oldu.

İlk belirlemelere göre 12 iş yeri ve evi su basarken, sabahleyin işe gitmek için yola çıkan sürücüler yağmurdan etkilendi. Yolların göle dönmesi ile yavaş yavaş hareket eden sürücüler yollara yağmur nedeniyle kayan çöp bidonlarına çarpmamak için titizlikle araç kullandı. Yağmur sularının yoğunlaştığı yollara akan taşlar sürücülere zor anlar yaşattı.

PAZAR GÜNÜNE KADAR YAĞIŞ VAR

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, yağışların pazar gününe kadar devam edeceği ve hava sıcaklığının pazar günü düşeceği açıklandı. İzmir'e 24 saat içerisinde 5 kilogram yağmur düştüğü açıklandı.

DOĞU ANADOLU'DA HAVA SICAKLIĞININ DÜŞMESİ BEKLENİYOR

Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklıklığının bugünden itibaren düşmesi bekleniyor.

Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölge genelinde soğuk hava etkili oluyor. Bugünden itibaren 1-2 derece düşmesi beklenen sıcaklığın mevsim normallerinde olacağı bildirildi.

Yetkililer, dün gece hava sıcaklığının Erzurum ve Ardahan'da sıfırın altında 2, Kars'ta 0, Erzincan'da 5, Ağrı'da 3, Iğdır'da 7 derece olarak ölçüldüğünü söyledi.

BURSA'DA GÜN YAĞMURLU BAŞLADI

Bursa'da, güneşli geçen Ramazan Bayramı yaşayan vatandaşlar, güne fırtına ve yağmurla başladı.

Yağışlı hava trafikte aksamalara sebep olurken esnafı da zor durumda bıraktı. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, yağmur bugün aralıklarla devam edecek.

Orta kuvvette esen rüzgâr da yer yer etkisini sürdürecek. Hava sıcaklığı 16 derece civarında seyrederken, kar yağışı beklenmiyor.

ÇANAKKALE'DE 1 SAATTE METREKAREYE 11 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Çanakkale'de sabah saatlerinde başlayan ve 1 saat süren etkili sağanak yağmurda metrekareye 11 kilogram yağış düştü.

Sabah 05.30'da başlayan gök gürültülü sağanak yağmur il merkezinde 1 saat etkili oldu. Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri il merkezine 1 saatte metrekareye 11 kilogram yağış düştüğünü belirterek, yağmurun gün boyu aralıklarla devam edeceğini söylediler. Bu arada sağanak yağmur sebebiyle Çanakkale Belediyesi'ne ait Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ise cadde ve sokaklarda tıkanan rögarları açmak için çaba sarfetti.

(AJANSLAR)