kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ayağı kaydı 200 metre uçuruma yuvarlandı

Hayrettin YENEL - NİĞDE - SABAH
03.10.2008
Ezginin Günlüğü grubunun eski gitaristi Tanju Duru, Demirkazık Dağı'ndan inerken 200 metrelik uçuruma düştü. Duru, yardım istedi ancak geç kalındığı için hayatını kaybetti..
Niğde'nin Çamardı ilçesi yakınlarında bulunan Demirkazık Dağı'na 6 arkadaşıyla tırmanan Ezginin Günlüğü grubunun eski gitaristi ve bestecisi müzisyen Tanju Duru (45) dönüş sırasında ayağının kayması sonucu 200 metrelik uçuruma düştü. 4 gün önce tırmandıkları dağdan önceki gün dönüşe geçen grup, önceki gün saat 18.00'de Yıldızbaşı Akçay Geçidi'ne ulaştı. Bu sırada Tanju Duru'nun ayağı kaydı ve uçuruma yuvarlandı.

ARKADAŞLARI ULAŞAMADI
Duru, kendisiyle sesli iletişim kuran arkadaşlarına yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi. Ancak kurtarma için yeterli imkâna sahip olmayan dağcılardan Volkan Çakmak ile Cevher Bilger, 4 saatlik bir yürüyüşün ardından Demirkazık Dağ Evi'ne giderek durumu jandarmaya bildirdi. Olayı duyan Niğde ve Kayseri AKUT ekibi de hemen bölgeye gitti. Bu arada helikopterle kurtarma operasyonu düzenlenmesi beklenirken, helikopterin gelemeyeceği bildirildi. Bunun üzerinde AKUT ekibi, köylülerden yardım istedi ve kurtarma operasyonu için teknik malzemeleri katırların sırtına yüklediler.

'HELİKOPTER GELSEYDİ BELKİ'
Saat 05.00 sıralarında ekip, dağa doğru hareket etti. AKUT Niğde Temsilcisi Nedim Urcan, "Olay yerine vardığımızda Tanju Duru'nun cesediyle karşılaştık. Kurtarma helikopteri gelseydi belki kurtarma şansımız olabilirdi" dedi. Jandarma Arama Kurtarma Timi de saat 12.00 sıralarında Duru'nun bulunduğu yere helikopterle indirildi. Jandarma timi, müzisyen Duru'yu sedye ile helikoptere alıp, Çamardı Devlet Hastanesi'ne götürdü. Çamardı ilçesi Kaymakamı Memiş İnan, bütün imkânları seferber ettiklerini belirterek, helikopter gelmemesi ile ilgili olarak, "Bu ilgili komutanlığın tasarrufundadır" dedi.
Haberin fotoğrafları