kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
DTP Eşbaşkanı Emine Ayna ve beraberindeki grup Ayvalık Kaymakamı Halit Nalbant ile görüştü. Gözaltındaki Murat A. (sağda) ile 10 kişi de dün sağlık kontrolünden geçirildi.

DTP, Altınova'ya giremedi

Erdal ÇARBOĞA / Nilgün KAYA / SABAH
02.10.2008
İki kişinin ölümüyle biten kavga sonrası Altınova'ya giden DTP heyeti beldeye alınmadı..
Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde 2 kişinin ölümü, 5 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kavga ve ardından çıkan olaylar sonrası dün DTP'li vekiller ilçeye gitmek istedi. Ancak DTP Eşbaşkanı Emine Ayna liderliğindeki grup, Balıkesir Valiliği kararı ile ilçeye alınmadı. DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, bazı DTP milletvekilleri, il başkanları ve bir grup DTP'linin olaylar hakkında bilgi almak, halkla görüşmek amacıyla beldeye gelecekleri istihbaratını alan Balıkesir Valiliği, gerginliğin yeniden alevlenmesini engellemek için grubun Ayvalık ve Altınova'ya girişini yasakladı. İzmir-Çanakkale Karayolunun Altınova beldesi İzmir girişi özel jandarma ekipleri (robokoplar) tarafından kapatıldı. Araç plakalarını kontrol eden güvenlik güçleri DTP'lilerin bulunduğu yaklaşık 15 minibüs ve özel aracı Altınova girişine yönlendirdi.

'BARİKATI YOK FARZEDİYORUZ'
Grup yol kenarında beklerken Ayna ve il başkanlarından oluşan küçük bir grup Ayvalık Kaymakamı Halit Nalbant ile görüştü. Nalbant, Vali Hatipoğlu ile bir süre telefonla irtibat kurarak grubun geri dönmesini istedi. Bunun üzerine Ayna, "Zaten Altınova'ya girmeyecektik. Bu barikatı da yokmuş farzediyoruz ve geri dönüyoruz" diyerek geri döndü. Bu sırada Altınova'da yaklaşık 6 bin kişilik bir grup 'Altınova bizimdir bizim kalacak' sloganları atarak yürüdü. Gruba seslenen Altınova Belediye Başkanı Mehmet Ale Akçal, "Suçluların cezası devlet tarafından verilecek. Herkesi sükûnete ve sabra davet ediyorum" dedi. Öte yandan olaylar nedeniyle gözaltına alınan Murat A. (18) ile birlikte 10 kişi sağlık kontrolünden geçirildi.