kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İtalya’nın önde gelen sporcularından olan Granbassi, kariyerine televizyonda devam etmek istediğini dile getiriyor. Ancak ordunun bu isteklerini engelleyeceği belirtiliyor.

Güzel eskrimci orduyu kızdırdı

YASEMİN TAŞKIN ROMA
02.10.2008
Olimpiyat şampiyonu İtalyan eskrimci, Başbakan'ı eleştiren bir programı sununca şimşekleri üzerine çekti. Savunma Bakanlığı, "Karabiniyeri" denilen orduya bağlı birliğin üyesi olan Granbassi'nin programa bir daha çıkmasına yasak getirildi...
Pekin Olimpiyatları'nda İtalya'ya bronz madalya getiren eskrim şampiyonu Margherita Granbassi, televizyonda çok izlenen bir tartışma programına çıkınca orduyla karşı karşıya geldi. Aynı zamanda "Karabiniyeri" denilen, Jandarma Kuvvetleri'ne bağlı bir birimde görevli olan Granbassi, hükümete sert eleştirileriyle bilinen "Annozero" adlı programa, Savunma Bakanı'nın onayı ile çıktı.

'TARAFSIZLIĞI ZEDELER'
Ancak şampiyon eskrimci, programa bir daha katılmaması yönünde birimden uyarı aldı. Güzel şampiyon, televizyon gazeteciliğinin imaj cazibesine kendini kaptırmış olacak ki, Karabiniyeri Kuvvetleri'ndeki görevini bir süre için dondurarak ekranlarda kalmaya karar verdi. Ancak, hükümetin emrinde olan kuvvetlerin bir üyesinin ekranlarda hükümeti yeren bir programa katılması ve de eleştirmesi, bu kuvvetin tarafsızlığını zedeler kaygısıyla daha önce verilen izni iptal edildi. Ardından da çalışmasa da televizyona çıkmaması konusunda uyarı aldı.

GİYSİSİ TEPKİ ÇEKTİ
Eski cumhurbaşkanlardan Francesco Cossiga da seksi sporcunun, kimliğine yakışmayan bir kıyafetle ekrana çıktığını söyledi. Granbassi'yi, Karabiniyeri'nin prestijini zedelemekle suçlayan İtalyan lider, eskrim şampiyonunun kötü örnek olduğunu söyledi. Cossiga'ya "Paltoyla mı çıksaydım?" şeklinde yanıt veren Granbassi, televizyonda çalışmayı çok istediğini söyledi.