kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Askeri cezaevinde isyan: 2 asker öldü

Ali BALCI SABAH
02.10.2008
Hasdal'daki Askeri Cezaevi'nde geçtiğimiz pazartesi gecesi müebbet hapise çarptırılan tutuklu bir erin çıkardığı isyanda iki tutuklu asker öldü..
Ergenekon örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında tutuklanan 3 teğmenin de kaldığı İstanbul Hasdal Askeri Cezaevi arife gecesi çıkan isyanla sarsıldı. Tutuklu askerlerin bulunduğu 6 kişilik bir koğuşta çıkan isyanda, tutuklular yatakları tutuşturdu. Kısa zamanda büyüyen yangına askerler müdahale etti. Ancak tamamı yanan koğuşta, 2 asker dumandan zehirlenerek hayatını kaybetti, 4 asker de yaralandı. İsyanın, müebbet hapis cezasına çarptırılan ve bu durumu kabul edemeyen bir askerin çıkardığı kavga sonrası başladığı belirtildi. İsyanda hayatını kaybeden tutuklu askerlerden Murat Çömez'in İstanbul Esenler Havaalanı Mahallesi Uludağ Caddesi'ndeki evinde yas var. Çömez'in cenazesi önceki gün Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Habipler'deki Yayla Mezarlığı'nda toprağa verildi.

DUMANDAN ZEHİRLENDİ
Çömez'in eniştesi olaya ilişkin soruları yanıtlarken "Murat Diyarbakır'da askerlik yapıyordu. 16 ay önce hava değişimine geldiğinde İstanbul'da bir gasp olayına karıştığı belirtildi. 16 aydır Hasdal'daki askeri cezaevinde tutukluydu. Bayram namazından sonra askerler haber verdiler. Koğuşta yataklar yakılmış. İsyanın neden çıktığına ilişkin bir bilgi verilmedi. Biz Murat'ı gördük, dumandan zehirlendiği belliydi" diye konuştu. Anne Meliha Çömez ile baba Rıza Çömez ise çocuklarını en son geçtiğimiz hafta çarşamba günü gördüklerini belirtti. Anne Çömez, "Bana koğuşunda kalan bir tutuklu askerin müebbet hapis cezasına çarptırıldığını söyledi. 'Anne o arkadaşımız hiç rahat durmuyor, her tarafa saldırıyor, ne yapacağımızı bilmiyoruz' dedi" diye konuştu. Çömez'in avukatı ise, müvekkilinin vücudunda darp izleri olduğunu söyledi. İsyanda ölen diğer asker Mecit Akkaya ise memleketi olan Edirne'ye gönderildi