kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Müslümanlar bize ilk defa yardım ediyor"

Giriş Saati : 29.09.2008 11:16
Güncelleme : 29.09.2008 23:51
Yeni Haber
Sri Lanka'da Ramazan ayı nedeniyle yardıma muhtaç insanlara erzak yardımı yapan Kimse Yok Mu Derneği, dört farklı dinin mensubu 2 bin kişiye yardım eli uzattı.

Türk halkı yaklaşık 7 bin kilometre uzaklıktaki Sri Lanka'yı unutmadı. Geçen yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında Sri Lanka'nın Hambantota, Puttalam ve Trinkomalee bölgelerinde et ve erzak yardımı yapan Kimse Yok Mu Derneği, yerel halkın yoğun isteği üzerine tekrar adaya geldi.
Derneğin yardımlarından Müslümanların yanı sıra, ada nüfusunun yüzde 60'ını oluşturan Budistler, yüzde 20'sini oluşturan Hindular ve Hristiyanlar da faydalandı. Sri Lanka'ya gelen Kimse Yok mu Derneği Samsun şubesi müdürü Cemil Başbay, "Bu kumanyaları din ve dil farkı gözetmeyerek bütün halka dağıtmaya karar verdik. 2004'de meydana gelen felaketten en çok etkilenen ikinci ülke Sri Lanka'da tsunami yaralarının halen sarılamadığını, 30 yıldır süren savaşın bölgeyi çok kötü etkilediğini gördük" dedi.

Yardım faaliyetleri için Sri Lanka'ya gelen Kimse Yok Mu gönüllülerinden doktor Osman Şalış, "Din, dil, ırk ve ülke ayrımı gözetmeksizin yapılan bu yardımlar, yoksullukla mücadelenin bir göstergesi olduğu gibi aynı zamanda dünya barışına da büyük katkıda bulunacak ve ülkemizin bu arenada temsil edecektir" yorumunu yaptı.
Kimse Yok Mu Derneği'nin yardımları, Trincomalee kentinin Kinniya, Chinabay ve Alankerny kasabalarında Müslüman, Budist, Hindu ve Hristiyan din adamlarınca, aralarında şiddet olaylarında eşlerini kaybedip dul kalan kadınların da bulunduğu halkın bütün kesimlerine dağıtıldı.


BUDİST DİN ADAMI: "İLK DEFA MÜSLÜMANLAR BİZE YARDIM EDİYOR"

Türk yardımlarını halka dağıtan Budist din adamı Revrant Dehiovita hayatlarında ilk defa Müslümanlardan yardım aldıklarını ve çok duygulandıklarını söyledi.Dehiovita, "Aslında bütün dinler özünde birdir. Kardeşlik, dayanışma, yardımseverlik bütün dinlerin emridir. Bugün Müslüman kardeşlerimiz binlerce kilometreden gelerek bizlere yardım ellerini açtılar" diye konuştu. Budist rahip, Türk yardımlarının halkları tarafından unutulmayacağını ekledi.

Chinabay St. Antony Kilisesi papazı Geron De Lima ise, "Müslüman kardeşlerimizin yardımı asla unutulmayacaktır. Yardımlarınız büyük bir fedakarlık ve kardeşlik örneğidir. Allah Müslümanları ve Türk kardeşlerimizi korusun, Türkiye'ye yardım etsin" diye konuştu.

CİHAN