kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

iPhone âşıkları muradına erdi

TİMUR SIRT
27.09.2008
Türkiye'de merakla beklenen iPhone satışına 50 bedava iPhone çekilişi damga vurdu. Özellikle gençler çekilişe büyük ilgi gösterdi..
Sadece gençlerin değil, yaşlıların bile yakın ilgi gösterdiği, hatta Ayfon G3 dedikleri cihazı görmek istiyordu. Elimdeki iPhone'u gören yaşlı bir beyefendi. "G3 nasıl kullandın mı? Bedava vereceklermiş doğru mu?" diye sordu. "Form dolduran 50 kişiye çekilişle verecekler. Oldukça güzel ancak Türkçesi yok" diye yanıtladım. "Canım ben sadece konuşacağım, siyahı nasıl" dedi. İşte bu sorular iPhone çılgınlığının hangi boyutlara ulaşacağı konusunda bir fikir veriyor. Aslında operatörlerin iPhone düellosu aylar önce Vodafon'unn Türkiye'de iPhone satışına başlayacağını açıklamasıyla başladı. Vodafone Türkiye, Turkcell karşısında 1-0 öne geçti. Turkcell'den gecikmeden Apple ile görüşmelerimiz sürüyor haberi geldi." Ardından Vodafone Türkiye internetten ön talep toplamaya başladı. Turkcell'in anlaşmasıyla durum eşitlendi. Turkcell de ön talep toplamaya başladı.

"BEDAVA AYFON G3"
Ve 25 Eylül Perşembe akşamı Bağdat Caddesi'nde "2 bin kişi toplanmış" haberini alınca, rakamı abartılı bulsam da Vodafone ve Turkcell etkinliğini görmek için Bağdat caddesine yola çıktık. Trafik nedeniyle arabadan inip yürümeye başladık. Önce Vodafone tarafından yapılan hazırlığa baktık. Burada yaklaşık 50 kişi vardı. Anlaşılan Vodafone Türkiye ağırlığını Kanyon'daki etkinliğe vermişti. Saat gece 23.15'i bulduğunda Turkcell mağazasının önü kalabalıktı. Ancak söylendiği gibi 2 bin kişi değildi ama 700 800 kişi vardı. Herkesin derdi çekilişle dağıtılacak 50 bedava iPhone'du. Fırsatını bulup içeri girdiğimizde Turkcell'in 3 Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdürü Süreyya Ciliv heyecanı yaşamak için gelmişti. Çekilişi Süreyya Ciliv ve Turkcell yöneticileri yaptı. Ardından ilk satışı Süreyya Ciliv 12 yaşında Emre Telli ve ailesine yaptı. Vodafone Türkiye'de aynı anda Kanyon ve Bağdat caddesinde satışa başladı. Turkcell'de gece 00.45'te hâlâ kuyruk devam ediyordu. Bedava iPhone kazananlar da mutlu ayrıldı. Canım Türkiyem AYFON G3'üne kavuşmuştu.
Haberin fotoğrafları