kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İLGİ ÇOK BÜYÜK... Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Lale Develioğlu 5 hafta önce Apple ile imza attıkları projenin bayi kanalına moral verdiğini söyledi.

Turkcell 1 günde 70 bin sipariş aldı, dakikada bir iPhone sattı

27.09.2008
iPhone rekabeti gece yarısı başladı Turkcell internet üzerinden 1 günde 70 bin sipariş aldı, gece dakikada 1 iPhone sattı..
Vodafone ve Turkcell'in iPhone rekabeti İstanbul sokaklarına ve alışveriş merkezlerine yansıdı. Vodafone Türkiye satış rakamlarıyla ilgili açıklama yapmazken, Turkcell internet üzerinden 1 günde 70 bin sipariş aldığını açıkladı. Turkcell yetkilileri yaptıkları açıklamada, Bağdat Caddesi'ndeki mağazalarında dakikada 1 adet iPhone sattıkları, toplam rakamı vermekten kaçındı. Konuyla ilgili Sabah'a açıklama yapan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Lale Develioğlu iPhone kullanıcılarının internet kullanımının yüksek olduğunu belirterek, "Biz paket ücretlerini belirlerken ücretsiz internet, konuşma ve kısa mesaj rakamlarını yukarı çıkardık. Türkiye'ye bireysel ithalat yoluyla daha önce giren 20 bin iPhone'un kullanım alışkanlıklarını inceledik. Bu alışkanlıklara göre tarifeleri belirledik" diye konuştu.

TÜRKÇE IPHONE 2009'DA
Develioğlu kontörlü hat kullanan abonelerini de unutmadıklarını kaydederek, "Taksitle ya da peşin fiyata kontörlü hat kullanan abonelerimizi unutmadık. Dünyada kontörlü hat abonelerine de iPhone veren 2 veya 3 operatörden biriyiz" dedi. 5 hafta gibi kısa süre önce Apple ile iPhone'u konuştuklarını belirten Develioğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Türkçe işletim sistemine, mönülere ve servislere 2009 başına kadar hazırlamak için çalışıyoruz. Operasyonu çok kısa sürede tamamladığımız için Türkçe konusundaki hazırlıları tamamlayamadık. Ancak servislerle alışkanlık yaratacak, Türkçe kullanımıyla insanların telefondan daha çok yararlanmasını sağlayacak yatırımları yapıyoruz" dedi.