kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hindistan'ın başkentinde bir patlama daha: 2 ölü

Giriş Saati : 27.09.2008 18:30
Yeni Haber
Hindistan'ın başkenti Yen Delhi'de bugün meydana gelen patlamada 2 küçük çocuk hayatını kaybederken 18 kişi de yaralandı.

Yeni Delhi'nin güneyindeki Kutup Minaresi'ne yakın Mehrauli bölgesinde bir pazarda meydana gelen patlama bölgede korku yarattı. Daha 2 hafta önce ardı ardına patlayan 5 bomba ile 24 kişinin hayatını kaybettiği başkentte bu sefer bir bomba biri kız biri erkek iki çocuğun ölümüne sebep oldu. Polis Komiser Yardımcısı Ajay Kashyap basına verdiği demeçte görgü tanıklarının ifadelerine dayanarak şüphelilerin peşinden gitmeye çalıştıklarını dile getirdi. Kashyap, görgü tanıklarının motorlu iki gencin ellerindeki plastik paketleri pazar yerine atmalarından sonra patlamaların yaşandığını söylediklerini açıkladı. Polis olay yerinde ve şehrin kalabalık Pazar yerlerinde geniş güvenlik önlemleri alırken Delhi Emniyet Müdürü Yudhbir Singh Dadwal ipuçlarından kısa sürede suçluları yakalayacaklarını bildirdi.

Hindistan Dışişleri Bakanı Pranabh Mukherjee patlamaların ardından yaptığı açıklamada bunun teröristlerce yapılmış barbarca bir hareket olduğunu ve şiddetle lanetlediğini bildirdi.

Hindistan'da başta metropoller olmak üzere birçok şehir bir kaç yıldır seri bombalı saldırıların hedefi haline geldi. Çoğunlukla radikallerin karıştığı terörist organizasyonların üstlendiği ya da üzerine kalan bu saldırılarda Hindu tapınakları, pazar yerlerinin yanı sıra cami ve Müslüman mahalleleri de hedef olmuştu.

Hindistan'da Mayıs 2008'de turistik bir şehir olan Jaipur şehrindeki patlamalarda 50 kişi, Haziran 2008'de Ahmedabad şehrinde meydana gelen seri patlamalarda 45 kişi ve teknoloji şehri Bengalore'da meydana gelen patlamalarda ise 1 kadın yaşamını yitirmişti. Ramazan'ın girmesi ile 13 Eylül'de Delhi'nin değişik yerlerindeki 5 farklı patlamada ise 24 kişi ölmüş 100'e yakın kişi de yaralanmıştı.

Polis bu tür patlamaların ardında Hindistan merkezli radikal terör örgütü olarak adlandırdığı Hindistan Öğrenciler Hareketi'nin (SIMI) olduğunu savunuyor. Polise göre Delhi'deki patlamaların sorumluluğunu üstlenen Hintli Mücahitler (IM) örgütü de SIMI'nin bir parçası ve Pakistan ve Bangladeş'te destekçileri bulunmakta.

CİHAN